Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
16.4°C18.0°C
2 BF 92%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
12.1°C16.2°C
2 BF 93%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
14.4°C17.6°C
1 BF 90%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.8°C16.6°C
1 BF 94%
ΛΑΡΙΣΑ
Ασθενής ομίχλη
11 °C
10.9°C15.1°C
2 BF 100%
Το σενάριο του brain drain που κατέληξε στο happy end του μετακλητού
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Το σενάριο του brain drain που κατέληξε στο happy end του μετακλητού

Του Αμετάκλητου

Τον Ιούνιο του 2019, παραμονές των εθνικών εκλογών, ο πρώην πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης και υποψήφιος βουλευτής Χανίων με τη Νέα Δημοκρατία ανεβάζει στο Διαδίκτυο ένα συναισθηματικά φορτισμένο βίντεο με θέμα τους νέους επιστήμονες που, στα μαύρα χρόνια της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, απελπισμένοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τη χώρα αναζητώντας επαγγελματικό μέλλον στην ξενιτιά. Απευθυνόμενος στους πολίτες των Χανίων, ο κ. Διγαλάκης τους καλούσε να τον ψηφίσουν ώστε με την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη οι νέοι επιστήμονες να βρουν επιτέλους στον τόπο τους τις ευκαιρίες που τους αξίζουν και όλοι μαζί να χτίσουν μια καλύτερη Ελλάδα.

Ο βουρκωμένος επιστήμονας...

Στο συγκεκριμένο βίντεο, εκτός από τον υποψήφιο βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, πρωταγωνιστούσε και ένας νεαρός απόφοιτος του Πολυτεχνείου Κρήτης, που μη έχοντας τι να κάνει το πτυχίο το οποίο περιχαρής στο ένα πλάνο παραλάμβανε από τα χέρια του κ. Διγαλάκη, στο επόμενο πλάνο ο σκηνοθέτης τον τοποθετούσε στην προβλήτα του λιμανιού να σέρνει περίλυπος και απογοητευμένος τις λιγοστές αποσκευές του στον δρόμο της μετανάστευσης και του brain drain. Στη συνέχεια του βίντεο, ο νεαρός, πρωταγωνιστούσε στην αποκορύφωση του δράματος αγκαλιάζοντας τους γονείς τους, που βουρκωμένοι τον αποχαιρετούσαν καθώς εγκατέλειπε την Ελλάδα του ΣΥΡΙΖΑ και της Αριστεράς. Το προεκλογικό βίντεο του κ. Διγαλάκη έκλεινε με τον νεαρό να χάνεται, χαμένος στις σκέψεις του, μέσα στο πλοίο και τον υποψήφιο της Νέας Δημοκρατίας να υπόσχεται, κοιτώντας το εκλογικό του κοινό στα μάτια, ένα καλύτερο μέλλον για τους νέους πτυχιούχους. Τέλος του βίντεο.

...ήταν τελικά απλώς σενάριο

Στην πραγματικότητα τώρα. Την ίδια εποχή, και παράλληλα με προεκλογική εκστρατεία μέσω youtube, ο κ. Διγαλάκης έδινε την προσωπική του μάχη για τις εκλογές του Ιουλίου με ανοιχτές ομιλίες στα Χανιά. Σε μίια από αυτές τις δημόσιες προεκλογικές του εμφανίσεις και συγκεκριμένα στον Δημοτικό Κήπο Χανίων εικονίζεται και ο νεαρός πτυχιούχος του Πολυτεχνείου Κρήτης να φτιάχνει το μικρόφωνο του υποψήφιου βουλευτή, προς μεγάλη έκπληξη όλων όσοι τον νόμιζαν ξενιτεμένο, να αναζητά την επαγγελματική του τύχη σε κάποια χώρα του εξωτερικού. Ο νεαρός «επιστήμονας» που πρωταγωνιστούσε στο προεκλογικό βίντεο του σημερινού υφυπουργού Παιδείας δεν ήταν τελικά κάποιος κομπάρσος αλλά ένας πραγματικός πτυχιούχος της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πολυτεχνείου Κρήτης που μάλλον πήρε τον δρόμο της ξενιτιάς για τις ανάγκες του βίντεο, του σεναρίου και του προεκλογικού αφηγήματος του κ. Διγαλάκη.

Στην ξενιτιά του Αμαρουσίου

Το σίγουρο πάντως είναι πως ο υφυπουργός Παιδείας κράτησε την προεκλογική του υπόσχεση απέναντι στους νέους επιστήμονες, πως μαζί τους η Νέα Δημοκρατία θα χτίσει τη νέα Ελλάδα της αξιοκρατίας και των ίσως ευκαιριών, επιβραβεύοντας πρώτον απ’ όλους τον νεαρό πρωταγωνιστή του βίντεο. Έτσι λοιπόν, ο νεαρός Νίκος Γιάκας, αντί για το εξωτερικό που όλοι πίστεψαν πως πήγε να αναζητήσει την τύχη του, ταξίδεψε τελικά ώς το Μαρούσι, όπου και βρήκε την επαγγελματική ευκαιρία της ζωής του σε θέση μετακλητού συνεργάτη του υφυπουργού Παιδείας. Η ζωή τελικά επεφύλασσε ένα happy end για το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ Νίκο Γιάκα, που στο πλευρό του κ. Διγαλάκη θα βάλει κι αυτός ένα λιθαράκι στην προσπάθεια της κυβέρνησης Μητσοτάκη ώστε όλοι οι νέοι πτυχιούχοι να έχουν κι αυτοί την τύχη του και να χτίσουν ως μετακλητοί μια καλύτερη Ελλάδα.

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL