Live τώρα    
ΔΕΗ: Όφελος 11 εκατ. από την προμήθεια LNG
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΔΕΗ: Όφελος 11 εκατ. από την προμήθεια LNG

Με όφελος ύψους 11 εκατ. ευρώ για τη ΔΕΗ ισοδυναμεί η προμήθεια υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG), στην οποία προχώρησε η επιχείρηση εξασφαλίζοντας καταναλώσεις μονάδων της που λειτουργούν με φυσικό αέριο.

Ειδικότερα, χθες η ΔΕΗ διενήργησε διαγωνιστική διαδικασία για τη συμβολαιοποίηση 130.000 κυβικών μέτρων LNG, που αντιστοιχούν σε 880.00 θερμικές μεγαβατώρες. Τελική προσφορά υπέβαλαν πέντε προμηθευτές και μειοδότης αναδείχθηκε η εταιρεία Shell.

Η προαναφερθείσα ποσότητα LNG θα αποθηκευτεί στις εγκαταστάσεις της Ρεβυθούσας και θα καταναλωθεί εντός του Ιουλίου 2019 από τις μονάδες φυσικού αερίου της επιχείρησης. Με την τιμή που επετεύχθη εκτιμάται όφελος ύψους 11 εκατ. έναντι του μεσοσταθμικού χαρτοφυλακίου συμβάσεων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0