Την άμεση λήψη πρωτοβουλιών, ώστε «η Βουλή να συμβάλει στη διερεύνηση για την αποκάλυψη της σκευωρίας και των σκευωρών», ζήτησε χθες με επιστολή της προς τον πρόεδρο της Βουλής η Φ. Γεννηματά, αναφορικά με το δημοσίευμα της εφημερίδας “Documento” που την εμφανίζει στη λίστα Μπόργιανς, καταγγέλλοντας «άθλια συκοφαντία» εις βάρος της.
Ο Νίκος Βούτσης, που είχε συνάντηση μαζί της, απέρριψε τους ισχυρισμούς της για εμπλοκή κυβερνητικών στελεχών στην εφημερίδα, ενώ για το δημοσίευμα τόνισε με νόημα ότι ο καταγγέλλων φέρει το βάρος της ευθύνης.
«Θεωρώ ότι είναι εν αδίκω ως προς την εκτίμησή της, που στην επιστολή της αναφέρει, δικαίωμα της είναι, αλλά εμπλέκει πολιτικές ή επιχειρηματικές σχέσεις και συγγένειες κυβερνητικών στελεχών με τη συγκεκριμένη εφημερίδα. Αυτό δεν γίνεται. Κάθε εφημερίδα έχει μία κατεύθυνση και κάθε εκδότης κάποιες σχέσεις» είπε ο πρόεδρος της Βουλής συνομιλώντας με δημοσιογράφους.
Είπε, μεταξύ άλλων, ότι «παίρνουμε σαφέστατα απόσταση από οτιδήποτε δεν είναι απολύτως τεκμηριωμένο» και ότι συντάσσεται και με την ακροτελεύτια φράση της κυβερνητικής ανακοίνωσης ότι θα γίνουν τα πάντα για πλήρη διαφάνεια και αποσαφήνιση και του συγκεκριμένου θέματος.
Επισήμανε ότι η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ «ευλόγως αισθάνεται θιγμένη και νιώθει ότι υπάρχει μία σκευωρία εις βάρος της καθώς, όπως έχει πει, δεν την ακουμπάει προφανώς καθόλου ούτε την ίδια ούτε την οικογένειά της αυτή η υπόθεση». Ο ίδιος δεν συμφώνησε με το ενδεχόμενο να ασχοληθεί με το θέμα η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, όπως έχει ζητήσει το ΠΑΣΟΚ, ώστε να μην γίνει ένα είδος μικρού εφετείου και δικαστηρίου της πολιτικής ζωής για όσα θέματα ανακύπτουν.