Live τώρα    
Στο κενό η προσπάθεια της Ν.Δ. να μην εφαρμοστούν οι νόμοι
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Στο κενό η προσπάθεια της Ν.Δ. να μην εφαρμοστούν οι νόμοι

"Η κυβέρνηση εφαρμόζει τους κανονισμούς και τους νόμους του κράτους": Αυτό ήταν το μήνυμα που έστειλε χθες η κυβέρνηση με σχετικό κυβερνητικό σημείωμα προς τη Νέα Δημοκρατία. Και συμπλήρωσε: "Η προσπάθεια της αξιωματικής αντιπολίτευσης και των 'λιτών και δεμένων' να μην εφαρμοστούν οι νόμοι και να πλήξουν το ηθικό πλεονέκτημα της κυβέρνησης πέφτει στο κενό". Έτσι ξεκαθάρισε ότι "Το καθεστώς της ανομίας των 27 χρόνων στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο έκλεισε οριστικά και αμετάκλητα".

Στην προσπάθεια απαξίωσης του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες από τη Ν.Δ. (που του επιτέθηκε προσωπικά κάνοντας λόγο για "Βατερλό") απάντησε και ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, από τη Νέα Υόρκη όπου βρίσκεται. Σε ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης αντέδρασε χθες το πρωί σχολιάζοντας σχετικά: "Καμία πρωτοτυπία. Την ανακοίνωση της Ν.Δ. την έχουν γράψει οι φέροντες περούκα εδώ και τρεις μέρες".

Π. Κουρουμπλής: Ευθύνες σε όσους υπερθεματιστές δεν πληρούν τις προϋποθέσεις

"Αυτό που ξεκάθαρα εννοούσα είναι ότι σε όσους εκ των υπερθεματιστών έλαβαν μέρος στον διαγωνισμό και σε οποιοδήποτε χρονικό στάδιο αποδειχθεί ότι δεν πληρούν όλες τις νόμιμες προϋποθέσεις θα αποδοθούν οι δέουσες ευθύνες" διευκρίνισε ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής έπειτα από τη συνέντευξη που παραχώρησε στον Βήμα FΜ.

Η διευκρίνιση ήρθε ως συνεχεία απάντησης σε ερώτηση του δημοσιογράφου Μπάμπη Παπαπαναγιώτου για το αν θα έχουν ευθύνες εκείνοι που ανακήρυξαν υπερθεματιστή τον κ. Καλογρίτσα σε περίπτωση που παρουσιαστεί πρόβλημα με το πόθεν έσχες. Ο υπουργός Εσωτερικών απάντησε καταφατικά: «Βεβαίως αν αποδειχθούν στοιχεία, βεβαίως, έχουν ευθύνες. Και ποινικές, και πολιτικές».

Κυβερνητικές διασφαλίσεις

Εγκωμιάζοντας πάντως τις κυβερνητικές προσπάθειες όσον αφορά την αποκατάσταση της νομιμότητας στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, ο υπουργός Εσωτερικών τόνισε: «Ο κ. Παππάς αυτή τη στιγμή δούλεψε, πήρε πάνω του όλη την ευθύνη», ενώ ερωτηθείς για όσα ακούγονται για τον κ. Καλογρίτσα είπε: «Ο κύριος αυτός, λοιπόν, ο οποίος αν αποδειχθεί ότι τα πράγματα είναι έτσι, θα πληρώσει τρία εκατομμύρια, που έχουν δοθεί ήδη, και την πρώτη δόση και θα φύγει από το παιχνίδι. Τέτοιες διασφαλίσεις έκανε αυτή η κυβέρνηση». Ο υπουργός Εσωτερικών, βέβαια, πιο πριν είχε διευκρινίσει ξεκάθαρα ότι όλα αυτά θα πρέπει να διερευνηθούν και να βγουν συμπεράσματα μέσα από πορίσματα.

Στην συνέντευξή του στον Βήμα FΜ ο Παναγιώτης Κουρουμπλής υπογράμμισε ότι αναμένει να βγει η έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος, αποφεύγοντας με αυτόν τον τρόπο να σχολιάσει διαρροές, όπως είπε. Τέλος, ανέφερε ότι η κυβέρνηση δεν φοβάται, εκτιμώντας πως ο ελληνικός λαός ξέρει γιατί γίνεται αυτή η φασαρία. «Για τα 246 εκατομμύρια» γίνεται η φασαρία, όπως διευκρίνισε. «Γιατί για πρώτη φορά θα κληθούν τα συστήματα όλα να πληρώσουν» δήλωσε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0