Live τώρα    
Έκκληση της Μαλάλα Γιουσαφζάι: / Έκκληση της Μαλάλα Γιουσαφζάι: Όλα τα προσφυγόπουλα πρέπει να πάνε σχολείο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Έκκληση της Μαλάλα Γιουσαφζάι: / Έκκληση της Μαλάλα Γιουσαφζάι: Όλα τα προσφυγόπουλα πρέπει να πάνε σχολείο

Τραγική ειρωνεία: Η βραβευμένη με Νόμπελ Ειρήνης Μαλάλα Γιουσαφζάι έκανε έκκληση χθες στους ηγέτες των χωρών που θα συμμετάσχουν την επόμενη εβδομάδα στη σύνοδο του ΟΗΕ για τη μετανάστευση να μην περιοριστούν σε "έναν διαγωνισμό επίδειξης συμπάθειας", αλλά να δράσουν ώστε όλα τα παιδιά πρόσφυγες να ενταχθούν στο σχολικό σύστημα.

Η νεαρή Πακιστανή τόνισε ότι το καθένα από τα τέσσερα εκατομμύρια παιδιά πρόσφυγες θα πρέπει να έχει δικαίωμα σε 12ετή φοίτηση στο σχολείο και εστίασε στα κορίτσια πρόσφυγες, που "αναρωτιούνται για πόσο χρονικό διάστημα θα αντέξουν εκτός σχολείου, προτού να τα παντρέψουν ή να τα αναγκάσουν να εργαστούν. Δεν θέλουν μόνο να επιβιώσουν" επισήμανε στην ανακοίνωσή της. Η Γιουσαφζάι κατηγόρησε τους ηγέτες ότι "χάνουν χρόνο οργανώνοντας διαγωνισμούς επίδειξης συμπάθειας αντί να κάνουν το μοναδικό πράγμα που θα άλλαζε το μέλλον εκατομμυρίων παιδιών".

Σύμφωνα με μια έκθεση του Ταμείου Μαλάλα και του Πανεπιστημίου Κέμπριτζ, τα δύο τρίτα από τα 3,7 εκατομμύρια παιδιά και εφήβους πρόσφυγες δεν φοιτούν στο σχολείο. Η έκθεση ζητάει από τις κυβερνήσεις των αναπτυγμένων χωρών να χορηγήσουν 2,9 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2019 σε ένα νέο ταμείο που θα προωθεί την εκπαίδευση των ανήλικων προσφύγων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0