"Ο διαγωνισμός θα γίνει και θα γίνει με τον πλέον αδιάβλητο και διαφανή τρόπο” διαμήνυσε ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας σε συνέντευξή του στη "Realnews", τονίζοντας ότι οι εκπρόσωποι της παλιάς διαπλοκής θα πρέπει να προσαρμοστούν και θυμίζοντας την ιστορική φράση του Ηλία Ηλιού: «Θα τους ταράξουμε στη νομιμότητα».
Υπογράμμισε ότι όσοι κατηγορούν την κυβέρνηση για “νέα διαπλοκή” το κάνουν επειδή “αυτή η κυβέρνηση είπε ότι το καθεστώς της ασυδοσίας τελείωσε και ότι αυτοί που θέλουν να διαχειρίζονται δημόσιες συχνότητες θα πρέπει να πληρώσουν γι' αυτές, όπως γίνεται σε όλες τις χώρες του κόσμου”. Επιπλέον σημείωσε: “Παρακολουθώ όλο αυτό το ντελίριο τις τελευταίες ημέρες και μου φαίνεται έως και διασκεδαστικό”.
Μιλώντας για την επόμενη ημέρα, η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη είπε ότι θα υπάρχει χρόνος προσαρμογής για να αρχίσουν να λειτουργούν τα νέα κανάλια, καθώς “Δεν ξέρουμε εάν αυτοί οι οποίοι θα πάρουν άδεια στον διαγωνισμό θα είναι κάποιοι από τους παλιούς ή καινούργιοι”. Επισήμανε ότι ο χρόνος προσαρμογής θα προσδιοριστεί βάσει του ποιοι θα πάρουν άδειες και υπολογίζεται σε 90 ημέρες το πολύ “και μετά όποιος δεν έχει άδεια δεν θα μπορεί να εκπέμπει”.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Αν. Λοβέρδος αμφισβήτησε το αδιάβλητο της διαδικασίας: "Στήνεται ένα τριτοκοσμικό πανηγύρι εικόνας χωρίς ουσία". Η Ένωση Κεντρώων υπογράμμισε ότι “συμφωνεί με το να μπει τάξη στο άναρχο τηλεοπτικό πεδίο” και συμπλήρωσε ότι “η όλη διαδικασία πρέπει να γίνει μέσω ΕΣΡ”.