Υπόνοιες ότι ενδεχομένως έχει μαγνητοφωνήσει συνομιλία της με τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο άφησε η εισαγγελέας Εφετών Γεωργία Τσατάνη καταθέτοντας χθες στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.
Παράλληλα (απαντώντας σε ερωτήσεις του Μάκη Βορίδη και του Ευάγγελου Βενιζέλου) η Γ. Τσατάνη άλλαξε την εξιστόρηση των γεγονότων λέγοντας ότι ο Δ. Παπαγγελόπουλος της ζήτησε να παραδώσει τη δικογραφία Βγενόπουλου στην Εισαγγελία Διαφθοράς. Συγκεκριμένα, ισχυρίσθηκε ότι στη συνάντηση που είχαν με τον αναπληρωτή υπουργό, την ώρα που έφευγε της έτεινε το χέρι και της είπε να επιστρέψει τη δικογραφία στους οικονομικούς εισαγγελείς για να ασκήσουν δίωξη κατά του Βγενόπουλου: "'Εχω μπροστά μου την εικόνα του υπουργού να μου τείνει το χέρι και να μου λέει 'μεταξύ μας τώρα, στείλετε τη δικογραφία πίσω και άμεσα'" είπε. "Υπάρχουν πρακτικά. Έχετε απαντήσει διαφορετικά στο θέμα αυτό" της επισήμανε η πρόεδρος της Επιτροπής Τασία Χριστοδουλοπούλου.
Υπαινιγμοί για μαγνητοφώνηση του Παπαγγελόπουλου!
Λίγο νωρίτερα, ο βουλευτής της Ν.Δ. Μ. Βορίδης την είχε ρωτήσει αν η τηλεφωνική της συνομιλία με τον Δ. Παπαγγελόπουλο είναι καταγεγραμμένη σε υλικό φορέα. Η Γ. Τσατάνη δεν το διέψευσε δημιουργώντας εντυπώσεις: "Δεν είμαι σε θέση να απαντήσω. Αυτά είναι θέματα έρευνας αξιόποινων πράξεων. Ο κύριος υπουργός δεν έχει διαψεύσει ούτε επιβεβαιώσει το περιεχόμενό της. Ναι, υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία και επιφυλάσσομαι να τα καταθέσω στα αρμόδια όργανα" είπε.
Και δεύτερη πειθαρχική αγωγή κατά Τσατάνη
Εν τω μεταξύ η ίδια η Γ. Τσατάνη αποκάλυψε ότι υπάρχει εις βάρος της και άλλη πειθαρχική αγωγή, εκτός από εκείνη που της έχει κάνει η πρόεδρος του Αρείου Πάγου για τους χειρισμούς της στην υπόθεση Βγενόπουλου! "Ενάγομαι πειθαρχικά και για άλλο θέμα που δεν θα ήθελα να αποκαλύψω τώρα" παραδέχθηκε, χωρίς όμως να δώσει εξηγήσεις, καθώς επικαλέσθηκε τη μυστικότητα της πειθαρχικής διαδικασίας.
Τη μυστικότητα επικαλέσθηκε η εισαγγελέας Εφετών και για να μη δοθεί στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ο φάκελος με την πειθαρχική αγωγή που της έχει ασκήσει η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου. Η Επιτροπή είχε ζητήσει τον φάκελο από τον Άρειο Πάγο, όμως η Β. Θάνου απάντησε ότι η διαδικασία της πειθαρχικής δίωξης καλύπτεται από μυστικότητα και δεν μπορεί να σταλεί, εκτός και αν συναινέσει η διωκόμενη Γ. Τσατάνη. Η τελευταία "πάτησε" στην επιστολή Θάνου, ότι παραβιάζεται η αρχή της μυστικότητας, και απάντησε πως αν η πρόεδρος του Αρείου Πάγου εκτιμά ότι είναι νόμιμο, συναινεί να σταλεί ο φάκελός της.
Για βαριά προσβολή του κράτους δικαίου έκαναν λόγο βουλευτές της Ν.Δ. (Μάκης Βορίδης, Χαράλαμπος Αθανασίου, Κώστας Τζαβάρας, Γιάννης Τραγάκης) και ο Ευάγγελος Βενιζέλος του ΠΑΣΟΚ, υποστηρίζοντας ότι η πρόεδρος του Αρείου Πάγου έπρεπε να συγκαλέσει την Ολομέλεια για να απαντήσει.
Η εισαγγελέας Εφετών στην κατάθεσή της ισχυρίσθηκε ότι της γίνεται "άγριος πόλεμος" και ζήτησε κατ’ αντιπαράσταση εξέταση με την πρόεδρο του Αρείου Πάγου και τον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Νίκο Παντελή, ο οποίος προΐσταται των Εισαγγελέων Διαφθοράς.