Σε ολιγοήμερη παράταση στα ρυθμισμένα χρέη που εξοφλούνται κάθε μήνα από τους συνταξιούχους προχωρεί σήμερα το υπουργείο Οικονομικών, ενώ καλά είναι τα νέα και για τους δικαιούχους του επιδόματος θέρμανσης. Τις ανακοινώσεις έκανε χθες βράδυ από την Ηλιούπολη ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, παράλληλα δηλαδή με τις απαντήσεις που έδωσε στα θέματα πολιτικής επικαιρότητας.
Πρώτα απ' όλα, στην αναστάτωση που προκλήθηκε με την καθυστέρηση δύο ημερών στην καταβολή των επικουρικών συντάξεων, το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να παρέμβει σήμερα με απόφασή του για εκείνους τους συμπολίτες μας συνταξιούχους που έχουν ρυθμισμένα χρέη προς την εφορία. Για όλους αυτούς η ρύθμιση για τα χρέη θα παραταθεί αντιστοίχως με τις επικουρικές.
Η άλλη καλή είδηση αφορά το επίδομα του πετρελαίου θέρμανσης. Το επίδομα, σύμφωνα με τον Τρ. Αλεξιάδη, δεν θα περικοπεί από κανέναν δικαιούχο. Άλλωστε από το προϋπολογισθέν ποσό των 105 εκατομμυρίων ευρώ έγινε υπέρβαση μόλις κατά 1,5 εκατομμυρίου, άρα δεν υπάρχει ουσιαστικό πρόβλημα.
Η επιτυχημένη πολιτική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Φλέμινγκ (πλ. Ηρώων), στην Ηλιούπολη, με διοργανωτή την τοπική Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ.
Ν. ΠΑΠ.