Live τώρα    
Συνεχίζεται σήμερα η επεξεργασία του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομίας / Ελάφρυνση του διοικητικού βάρους στις επιχειρήσεις και ενίσχυση της διαφάνειας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Συνεχίζεται σήμερα η επεξεργασία του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομίας / Ελάφρυνση του διοικητικού βάρους στις επιχειρήσεις και ενίσχυση της διαφάνειας

Σήμερα συνεχίζεται η επεξεργασία του νομοσχεδίου με την ενσωμάτωση δύο κοινοτικών οδηγιών που ελαφρύνουν το διοικητικό βάρος στις επιχειρήσεις και ενισχύουν τη διαφάνεια σε μια κρίσιμη συγκυρία για την πορεία της οικονομικής ανάπτυξης. Στη χθεσινή συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής, ο υπουργός Οικονομίας, Γ. Σταθάκης, αναφέρθηκε αναλυτικά και στις υπόλοιπες ρυθμίσεις του νομοσχεδίου απαντώντας στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης για ρουσφετολογικές διατάξεις.

Σχολιάζοντας ιδιαίτερα το ζήτημα της μόνιμης ελληνικής αντιπροσωπείας στον ΟΟΣΑ ο Γ. Σταθάκης τόνισε ότι δεν πρόκειται για ρουσφέτι, αλλά «ακριβώς το αντίθετο», καθώς το νέο σύστημα γίνεται πιο αντικειμενικό και βάζει κανόνες για τη θητεία των εκπροσώπων και την επιλογή προσωπικού. Ο υπουργός Οικονομίας παρατήρησε ότι οι κανόνες που μπαίνουν είναι οι ίδιοι με τα όσα ισχύουν στη μόνιμη ελληνική αντιπροσωπεία των Βρυξελλών διορθώνοντας τις αποκλίσεις που επικρατούσαν στον ΟΟΣΑ.

Από τη μεριά της Ν.Δ. τέθηκαν σε υψηλούς τόνους τα ζητήματα των υποτιθέμενων «φωτογραφικών» διατάξεων, ενώ δεν παραλήφτηκαν αναφορές στον ένα χρόνο από την επιβολή των capital controls. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Ν. Δένδιας, ζήτησε από την κυβέρνηση να αποσύρει τις διατάξεις για την πρόσληψη καθαριστριών στο υπουργείο Εργασίας, όπως και για τα προσόντα του γενικού διευθυντή της Σιβιτανιδείου, μιλώντας για «βόλεμα ημετέρων» και για «ντροπή για όποιον τις ψηφίσει». Παράλληλα προκάλεσε την κυβέρνηση να αναλύσει τις επιπτώσεις που είχαν τα capital controls στην ελληνική οικονομία τον περασμένο χρόνο.

Χ. Καφαντάρη: Η Ν.Δ. δεν μπορεί να εγκαλεί τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για ζητήματα αξιοπρέπειας

Η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Χ. Καφαντάρη, απάντησε στον Ν. Δένδια ότι η Ν.Δ. δεν μπορεί να εγκαλεί τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για ζητήματα αξιοπρέπειας. Η Χ. Καφαντάρη υπενθύμισε ότι οι προηγούμενες κυβερνήσεις ήταν αυτές που έφεραν τη χώρα σε αυτήν την κατάσταση και η σημερινή κυβέρνηση ήταν αυτή που ανέλαβε την «ιστορική ευθύνη» να σηκώσει την χώρα στα πόδια της και να φροντίσει να μείνει όρθια η κοινωνία, ενώ επισήμανε τα πρώτα μικρά θετικά βήματα στην αύξηση των καταθέσεων και το πρωτογενές πλεόνασμα στο πρώτο εξάμηνο του 2016.

Στη γραμμή της Ν.Δ. περί ρουσφετολογικών διατάξεων κινήθηκαν και οι παρεμβάσεις των εισηγητών του ΠΑΣΟΚ - Δημοκρατική Συμπαράταξη Γ. Αρβανιτίδη, του Ποταμιού Κ. Μάρκου, και της Ένωσης Κεντρώων Μ. Γεωργιάδη. Τις κοινοτικές οδηγίες οι οποίες διασφαλίζουν την επενδυτική σιγουριά στηλίτευσε ο εισηγητής του ΚΚΕ Μ. Συντυχάκης.

«Θετικές» χαρακτήρισε τις παρεμβάσεις του νομοσχεδίου ο εισηγητής των ΑΝ.ΕΛΛ. Δ. Καμμένος, ο οποίος επισήμανε την ανάγκη αλλαγών στο σύστημα του ΓΕΜΗ «ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες του μέλλοντος». Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Δημητριάδης, τόνισε ότι «απαντούμε στις προκλήσεις των αναγκών με μια διαρκή μάχη αλλαγών και μεταρρυθμίσεων απέναντι σε καθεστώτα που μας έχουν φέρει μέχρι εδώ».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0