Με το Ποτάμι να αποφεύγει τόσες μέρες να πάρει ξεκάθαρη πολιτική θέση για τη σημερινή συγκέντρωση "Παραιτηθείτε", κυριάρχησε αναπόφευκτα στο κόμμα του Στ. Θεοδωράκη χθες το προβοκατόρικο "ξέσπασμα" του βουλευτή Γρ. Ψαριανού, ο οποίος με συνέντευξή του στον ρ/σ "Βήμα FM" ανακοίνωσε τη συμμετοχή του και άφησε υπόνοιες για ενδεχόμενες προβοκάτσιες εκ μέρους της κυβέρνησης.
Ειδικότερα, είπε ότι ανησυχεί "για το τι μπορεί να γίνει γύρω από αυτή τη συγκέντρωση. Και αν θα γίνει αυτό, φοβάμαι μη γίνει και οργανωμένα. Εννοώ προβοκάτσιες από αυτούς που δεν γουστάρουν αυτή τη συγκέντρωση. Και τους έχουμε ακούσει ποιοι είναι αυτοί. Και είναι σε καίριες θέσεις". Συνέδεσε ευθέως τον ΣΥΡΙΖΑ με τα επεισόδια του 2010, αναφέροντας ότι δεν μπορεί να ακούει τη "σπέκουλα περί κατσαρόλας, γραβάτας κ.τ.λ." από ανθρώπους "που είχανε κάψει την Αθήνα τρεις φορές και κάθε μέρα σπάγανε και αν δεν σπάγανε οι ίδιοι, ποτέ δεν κατήγγειλαν αυτούς που σπάγανε, ποτέ δεν κατήγγειλαν αυτούς που καίγανε". Στο ίδιο πνεύμα είπε: "Ποιος υποκινούσε και τώρα κατηγορεί άλλους ότι υποκινούν; Ομοίως, είπε ότι η κυβέρνηση "ψηφίζει τρισχειρότερα πράγματα από ό,τι οι επάρατοι 'Σαμαροβενιζέλοι' και υπάρχει μούγκα στη στρούγκα έξω, και αυτό αποδεικνύει ποιοι έσπαγαν και έκαιγαν". "Τώρα είναι σε κάτι υπουργεία" πρόσθεσε.
Ο βουλευτής είπε ότι "είναι πολύ ευγενικό" το αίτημα "Παραιτηθείτε", ότι το σύνθημα "των άλλων" ήταν "στην κρεμάλα, στο Γουδί, κρεμάστε τους προδότες" και υπονόησε ότι θα έπρεπε να είναι "Να πα' να γ...", χωρίς να ολοκληρώσει τη φράση του.
Το "παρών" ανακοίνωσε (ΕΡΤ3) ότι θα δώσει και ο βουλευτής Ι. Φωτήλας. Ο Κ. Μπαργιώτας δήλωσε ότι "καθένας έχει το δικαίωμα στην Ελλάδα να διαδηλώνει και να διαμαρτύρεται ενάντια στην κυβέρνηση ή ακόμα και υπέρ αυτής" και πως "αυτοί που στήσανε και συντήρησαν τις αγχόνες των αγανακτισμένων επί διετία στο Σύνταγμα δεν έχουν καν το δικαίωμα να υποδεικνύουν στους πολίτες για το πότε και πώς θα διαδηλώσουν ειρηνικά για τις απόψεις τους και για τα προβλήματα που έχουν".
Ν.ΛΙΟΝ.