Την πάγια θέση του ΣΥΡΙΖΑ ότι το κόμμα στηρίζεται στην κοινωνία και θα πρέπει να βρίσκεται σε διαρκή όσμωση με αυτή θέτουν ως προτεραιότητα το επόμενο διάστημα στην Κουμουνδούρου. Έχοντας αυτή τη στόχευση, ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκινά εξόρμηση σε όλη την επικράτεια με τη συμμετοχή μελών της Πολιτικής Γραμματείας, της Κεντρικής Επιτροπής, υπουργών και βουλευτών. Παράλληλα, το κόμμα έβγαλε στη δημοσιότητα τη νέα του καμπάνια (την οποία φιλοξενεί ως ένθετο σήμερα η "Αυγή"), που παραθέτει όσα έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά τον πρώτο ενάμιση χρόνο διακυβέρνησης της χώρας και θέτει βασικούς άξονες για τη συνέχεια.
Για την καμπάνια του ΣΥΡΙΖΑ αποκλειστική δήλωση παραχώρησε στην "Αυγή" ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής Πάνος Ρήγας:
"Ο ΣΥΡΙΖΑ απευθύνεται με πολιτική αυτοπεποίθηση στην κοινωνία. Η ολοκλήρωση της αξιολόγησης κλείνει έναν δύσκολο κύκλο για τη χώρα. Ο ΣΥΡΙΖΑ απευθύνεται στην κοινωνία παρουσιάζοντας όλα όσα έγιναν δυνατά μέσα από σκληρή διαπραγμάτευση. Τα πεπραγμένα δεν αμφισβητούνται όσο κι αν καταβάλλεται η προσπάθεια αποσιώπησης και κυρίως διαστρέβλωσης από τα συμφέροντα του παλιού πολιτικού κατεστημένου. Οι οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ βγαίνουν στην πρώτη γραμμή για να μάθει ο κόσμος την αλήθεια, τι κατάφερε η διαπραγμάτευση, ποιες παρεμβάσεις έχουν γίνει για την προστασία των χαμηλών εισοδημάτων και των κοινωνικά ασθενέστερων, ποιο περιβάλλον διαμορφώνεται στην οικονομία.
Το σκηνικό τρόμου αναπαράγεται από μέσα ενημέρωσης σε ανοιχτή γραμμή με τη ΝΔ. Με ψέματα και λάσπη προσπαθούν να κρύψουν τα πολιτικά τους αδιέξοδα. Η αλήθεια όμως φτάνει στον λαό.
Στον ΣΥΡΙΖΑ είμαστε περήφανοι για όλα όσα καταφέραμε σε περιβάλλον χρηματοπιστωτικής ασφυξίας και επιτροπείας. Και αυτή τη δουλειά θα μοιραστούμε με την κοινωνία. Μπαίνουμε σε μια καινούργια εποχή που θα βασιστεί στο τρίπτυχο δίκαιη ανάπτυξη - κοινωνική αλληλεγγύη - ισχυρή δημοκρατία. Όλα όσα σχεδιάζουμε για την καινούρια εποχή έχουν ανάγκη τη λαϊκή συμμετοχή. Η κοινωνία αποτελεί τη μόνη δύναμη του ΣΥΡΙΖΑ. Κλείνουμε τα σενάρια της αριστερής παρένθεσης και γυρίζουμε σελίδα".
Αυτό το καλοκαίρι εγκυμονεί για τον ΣΥΡΙΖΑ και το 2ο Συνέδριό του. Κατά πάσα πιθανότητα το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος θα συνέλθει η Κεντρική Επιτροπή προκειμένου να εγκρίνει τις θέσεις και να ορίσει τον χρόνο διεξαγωγής του. Πιθανότερη ημερομηνία είναι το τετραήμερο 29 Σεπτεμβρίου - 2 Οκτωβρίου.
Φ.Κ.