«Ο διαχωρισμός Εκκλησίας - κράτους δεν πρόκειται να φτάσει στη Βουλή όσο είμαστε στην κυβέρνηση» προειδοποίησε η εκπρόσωπος των ΑΝ.ΕΛΛ. Μ. Παπαδοπούλου, μιλώντας στο Kontra Channel σχετικά με το μάθημα των Θρησκευτικών.
Η Μ. Παπαδοπούλου σχολίασε ότι «οι ΑΝ.ΕΛΛ. αποτελούμε την εγγύηση της σταθερότητας» συμπληρώνοντας ότι «ευτυχώς που είμαστε στην κυβέρνηση και φέρνουμε μια ισορροπία σ' αυτά τα θέματα».
Η εκπρόσωπος των ΑΝ.ΕΛΛ. εκτίμησε ότι «ο κόσμος ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ για πολύ συγκεκριμένους λόγους και όχι για να εφαρμόσει τέτοιου είδους ιδεολογικές προσεγγίσεις». Η Μ. Παπαδοπούλου πρόσθεσε ότι «για το μάθημα των Θρησκευτικών δεν μπορούμε να δεχθούμε αυτού του είδους τις ιδεολογικές αγκυλώσεις» υποστηρίζοντας ότι «δεν τις θέλει εξάλλου η πλειοψηφία των πολιτών που είναι χριστιανοί ορθόδοξοι», ενώ επισήμανε ακόμα ότι «υπάρχει και Σύνταγμα».
Κ.Π.