Σε λογικές ολοκληρωτισμού παρέπεμψε ο τρόπος με τον οποίο αναβλήθηκε η χθεσινή προγραμματισμένη ομιλία του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνου Σκουρλέτη στον Βύρωνα.
Η πολιτική εκδήλωση του Πάνου Σκουρλέτη θα λάμβανε χώρα στον δημοτικό κινηματογράφο "Νέα Ελβετία" στις 7 το απόγευμα, ωστόσο μια ομάδα αυτοαποκαλούμενων αντιεξουσιαστών εισέβαλαν και κατέλαβαν τον χώρο του κινηματογράφου δημιουργώντας αναταραχή στο συγκεντρωμένο πλήθος. Η ομάδα που πραγματοποίησε την κατάληψη ανάρτησε ανακοίνωση στον ιστότοπο Indymedia κάνοντας λόγο για "τσιράκια του κράτους και του κεφαλαίου".
Η κίνηση αυτή, όπως ήταν φυσικό, έγινε αντικείμενο εκμετάλλευσης από μερίδα Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, τα οποία έσπευσαν να "σηκώσουν" το θέμα και να υιοθετήσουν ουσιαστικά μια επιχείρηση που εμπόδισε την πραγματοποίηση εκδήλωσης ενός δημοκρατικού αριστερού κόμματος.
Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την κατάληψη του κινηματογράφου ορισμένοι από τους οργανωτές πρότειναν στον υπουργό Περιβάλλοντος να μιλήσει στο δημαρχείο της περιοχής, το οποίο βρίσκεται αρκετά κοντά στη "Νέα Ελβετία". Η αστυνομία ενημέρωσε τον Πάνο Σκουρλέτη ότι κάτι τέτοιο είναι μεν εφικτό, ωστόσο, εφ' όσον οι καταληψίες παρέμεναν στον χώρο, θα έπρεπε να γίνει μεγάλη κινητοποίηση. Ο Πάνος Σκουρλέτης απέρριψε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, καθώς δεν τον ενδιέφερε μια τέτοια προοπτική, και έτσι η πολιτική εκδήλωση αναβλήθηκε.