Τη διαβεβαίωση ότι πουθενά στον νόμο για το νέο ταμείο δεν αναφέρεται ότι οι ΔΕΚΟ που περνούν σε αυτό θα πωληθούν, καθώς και ότι δεν θα υπάρξουν απολύσεις και δεν θα γίνουν αλλαγές στο εργασιακό καθεστώς έδωσε σε εκπροσώπους σωματείων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Ρήγας επισημαίνοντας ότι κατανοεί την ανησυχία των εργαζόμενων.
Επίσης, κατά τη διάρκεια ευρεία σύσκεψης με τους εκπροσώπους των ΜΜΜ, στη οποία συμμετείχε και το μέλος της Π.Γ. Νίκος Σκορίνης, ο Π. Ρήγας προχώρησε σε μια αναδρομή της συμφωνίας τονίζοντας ότι από πέρυσι το καλοκαίρι η κυβέρνηση κατέληξε σε μια δύσκολη συμφωνία την οποία με σκληρή διαπραγμάτευση κατάφερε να βελτιώσει σε πάρα πολλά σημεία. Υπενθύμισε δε ότι απαίτηση των δανειστών ήταν η έδρα του ταμείου να βρίσκεται στο Λουξεμβούργο, ενώ τελικά θα εδρεύει στην Ελλάδα και θα διέπεται από το ελληνικό δίκαιο. "Το νέο ταμείο δεν θα ξεπουλά, αλλά θα αξιοποιεί τη δημόσια περιουσία" τόνισε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ.
Στη συνάντηση παρευρέθηκαν οι Αλέξανδρος Βουζιούρης ΟΣΥ, Άγγελος Κολυβάς ΗΣΑΠ, Χάρης Καραδήμας ΠΟΣ, Θανάσης Λεβέντης ΠΟΣ, Ηλίας Μανιατάκης ΣΕΤ τραμ, Ευάγγελος Μπιτσώρης μετρό, Νίκος Ξυδάκης ΗΛΠΑΠ ΟΣΥ, Νικόλαος Παππάς ΣΕΚΕΛΜΑ, Παναγιώτης Παρασκευόπουλος ΠΟΣ, Απόστολος Ραυτόπουλος ΟΑΣΑ ΟΣΥ, Σπύρος Ρεβύθης ΣΕΛΜΑ, Λευτέρης Ρενιέρης ΗΣΑΠ, Κων/νος Σιορίκης ΟΑΣΑ ΟΣΥ, Λεωνίδας Σκουλός ΟΑΣΑ ΟΣΥ, Αθανάσιος Τζίνης ΣΕΛΜΑ, Παναγιώτης Τσιμπίδης ΗΣΑΠ.