Στο κλίμα της δήλωσης που έκανε μετά από συνάντηση με εκπροσώπους και προέδρους επιστημονικών φορέων για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο αναμένεται να κινηθεί ο Στ. Θεοδωράκης στη σημερινή τοποθέτησή του στη Βουλή.
Ο επικεφαλής του Ποταμιού παραδέχτηκε το πρόβλημα που υπάρχει με το ασφαλιστικό που "πρέπει να λυθεί" και πως "αν υπάρξει μια ελάχιστη διάθεση από την πλευρά της κυβέρνησης για σοβαρή συζήτηση χωρίς αυτά τα υπερβολικά νούμερα που θέτει ο κ. Κατρούγκαλος, μπορεί να βρεθεί λύση". Πρόσθεσε ότι "θα πρέπει η κυβέρνηση να τολμήσει, να κάνει διάλογο, να δούμε ποιοι είναι οι σωστοί συντελεστές, ποια είναι τα σωστά όρια".
Παράλληλα με τη διάθεση "διαλλακτικότητας" που έδειξε χθες, ο Στ. Θεοδωράκης αναμένεται να επιτεθεί στην κυβέρνηση για το προτεινόμενο ασφαλιστικό αλλά και συνολικά. Σε αυτό το πλαίσιο ήταν αναμενόμενος ο τρόπος που σχολίασε το Ποτάμι την ομιλία του πρωθυπουργού στο Ταε Κβον Ντο, μιλώντας, μεταξύ άλλων, για "φιέστα για τον ένα χρόνο της καταστροφικής πολιτικής του" και επανερχόμενο στις αιτιάσεις περί "κομματικού κράτους με συγγενείς και άεργους της Κουμουνδούρου", θέματα για τα οποία είχε ήδη απαντήσει εκτενώς ο πρωθυπουργός.