Live τώρα    
Θεωρεί τη χώρα... "δέσμια του Μνημονίου"! / Με αιχμή τις κινητοποιήσεις ο Κυρ. Μητσοτάκης στη Βουλή
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Θεωρεί τη χώρα... "δέσμια του Μνημονίου"! / Με αιχμή τις κινητοποιήσεις ο Κυρ. Μητσοτάκης στη Βουλή

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΕΛΙΓΓΩΝΗΣ

Κλιμακώνει "με το καλημέρα" την τακτική του "σκληρού ροκ" σε βάρος της κυβέρνησης η Ν.Δ., με προφανή στόχο να εκμεταλλευθεί την κοινωνική αναταραχή που επικρατεί λόγω ασφαλιστικού και αγροτικού και να αποκομίσει πολιτικά οφέλη. Εν τω μεταξύ, "πόλεμο" εναντίον της κυβέρνησης ετοιμάζεται να κηρύξει σήμερα ο Κυρ. Μητσοτάκης, στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για το ασφαλιστικό, η οποία θα αποτελεί και την πρώτη δημόσια αντιπαράθεσή του με τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξαπέλυσε βολές κατά της κυβέρνησης και χθες, παρά το γεγονός ότι βρισκόταν σε επίσκεψη στην Κύπρο με ανοιχτά θέματα στην ατζέντα, όπως το Κυπριακό και το προσφυγικό. Ο Κυρ. Μητσοτάκης διαπίστωσε ότι "η Ελλάδα είναι δέσμια ενός τρίτου Μνημονίου" και προέβαλε την Κύπρο ως παράδειγμα για την έξοδο από το Μνημόνιο, καίτοι δεν μπορεί να γίνει καμία σοβαρή σύγκριση στα μεγέθη και τα προβλήματα που αντιμετώπισαν οι δύο χώρες. Ο πρόεδρος της Ν.Δ., πάντως, εξέφρασε την ευχή «η Κύπρος να αποτελέσει παράδειγμα εξόδου από την κρίση για την ιδεοληπτική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - Ανεξαρτήτων Ελλήνων».

Επιχείρηση "κακές ειδήσεις"

Των αιχμών που άφησε χθες, από τη Λευκωσία, κατά της κυβέρνησης, είχε προηγηθεί άρθρο του Κυρ. Μητσοτάκη στην ετήσια έκδοση του περιοδικού "Economist". Ο πρόεδρος της Ν.Δ., σταχυολογώντας προβλέψεις που στηρίζονται σε δεδομένα τα οποία έχουν αλλάξει, προέβη σε συλλογή... "κακών ειδήσεων", εκτιμώντας, μάλιστα, πως «το 2016 θα είναι ακόμα ένα υφεσιακό έτος» λόγω του μείγματος της οικονομικής πολιτικής. «Στην καλύτερη περίπτωση στο τέλος της φετινής χρονιάς θα βρεθούμε στην ίδια θέση που ήμασταν στο τέλος του 2014 κι μάλιστα με πολύ χαμηλότερο διαθέσιμο εισόδημα εξαιτίας των πρόσθετων φόρων και των περικοπών συντάξεων αυτής της διετίας. Δύο χρόνια αδικοχαμένα, που έχουν οδηγήσει την κοινωνία σε χαμηλότερο βιοτικό επίπεδο. Το ευκαιριακό κόστος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛΛ. είναι τεράστιο», υπογράμμισε ο Κυρ. Μητσοτάκης για τη συμπλήρωση ενός έτους από τον σχηματισμό κυβέρνησης της Αριστεράς. Εξάλλου, ήδη από προχθές, ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. Γ. Κουμουτσάκος, σχολιάζοντας την ομιλία του Αλ. Τσίπρα στο Ταε Κβον Ντο, τον κατηγόρησε πως "αντί να απολογηθεί για τα ψέματά του, επέλεξε την ακραία πόλωση".

Μακριά από τα "αγκάθια"

Εν τω μεταξύ, ο Κυρ. Μητσοτάκης ήδη προετοιμάζεται, μαζί με τους υπεύθυνους τομεάρχες Βασ. Οικονόμου και Γ. Βρούτση, για τη σημερινή μάχη με τον Αλ. Τσίπρα στη Βουλή. Βασικός στόχος του προέδρου της Ν.Δ. είναι να "αποδομήσει" την κυβερνητική πρόταση για το ασφαλιστικό, αλλά και τις βελτιώσεις που σχεδιάζει η κυβέρνηση, χωρίς να... εκτεθεί. Μ' άλλα λόγια, κατά πληροφορίες, ο Κυρ. Μητσοτάκης θα παρουσιάσει μεν μερικές γενικόλογες "ιδέες" για το ασφαλιστικό (όπως το "κλασικό" παράδειγμα με τα 600 εκατ. που απαιτούνται για τους συνταξιούχους του ΟΤΕ), αλλά χωρίς να υπεισέλθει σε θέματα-"αγκάθια", όπως η μείωση των κύριων ή των επικουρικών συντάξεων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0