Όλοι οι ενδιαφερόμενοι για το Κυπριακό έχουν από χθες στραμμένα τα βλέμματα στο Νταβός της Ελβετίας, στις προγραμματισμένες αλλά και στις τυχαίες συναντήσεις στο περιθώριο του Φόρουμ. Χθες ο Κύπριος Πρόεδρος, που έχει στις αποσκευές του Κυπριακό, ενέργεια και οικονομία, είχε προγραμματισμένες συναντήσεις με τις ηγεσίες της ΕΝΙ και της ΤΟΤΑΛ που δραστηριοποιούνται στην κυπριακή ΑΟΖ.
Σήμερα, πραγματοποιείται η προγραμματισμένη τριμερής με τον γ.γ. του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν και οι χωριστές συναντήσεις Αναστασιάδη και Ακιντζί με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.
Μιλώντας χθες στην κυπριακή τηλεόραση, ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως η παρουσία Ακιντζί στο Νταβός δεν αναβαθμίζει το καθεστώς, ενώ επιβεβαίωσε πως ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ζήτησε από τις κρατικές υπηρεσίες να εξετάσουν το ενδεχόμενο η Κυπριακή Δημοκρατία να εισηγηθεί όπως τεθεί η τουρκική γλώσσα ως επίσημη γλώσσα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η εν λόγω πρωτοβουλία εκλαμβάνεται από την τουρκοκυπριακή πλευρά ως πράξη καλής θέλησης.
Ολοκληρώνεται σήμερα η επίσημη επίσκεψη Ομήρου
Με ομιλία του στην ολομέλεια της Βουλής για το Κυπριακό και τις δυνατότητες λύσης ολοκληρώνεται η επίσκεψη του προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων Γιαννάκη Ομήρου. Χθες συναντήθηκε με τον ΠτΔ Προκόπη Παυλόπουλο, τον ΠτΒ Νίκο Βούτση, τον ΥΠΕΞ Νίκο Κοτζιά και τον ΥΕΘΑ Πάνο Καμμένο.
Α. ΓΙΑΜΑΛΗ