Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για τις άδειες των τηλεοπτικών καναλιών, το οποίο όπως αποφασίστηκε στη διάσκεψη των προέδρων, θα συζητηθεί στις επιτροπές την Τρίτη και την Τετάρτη και στην ολομέλεια την Πέμπτη και το Σάββατο, οπότε και αναμένεται να ψηφιστεί.
Το νομοσχέδιο έχει τίτλο: «Αδειοδότηση παρόχων περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης - Ίδρυση συνδεδεμένης με την ΕΡΤ Α.Ε. ανώνυμης εταιρίας για την ανάπτυξη δικτύου επίγειας ψηφιακής ευρυεκπομπής - Ρύθμιση θεμάτων Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (Ε.Ε.Τ.Τ.) - Εθνική Επικοινωνιακή Πολιτική, Οργάνωση της Επικοινωνιακής Διπλωματίας - Σύσταση Εθνικού Κέντρου Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας και Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης - Τροποποίηση διατάξεων Ν. 4070/2012 (ΦΕΚ Α 82/2012) και άλλες διατάξεις».
Αναλυτικά:
Αιτιολογική - Εισηγητική έκθεση
Τροποποιούμενες ή καταργούμενες διατάξεις
Διατάξεις σχεδίου
Έκθεση ΓΛΚ
Έκθεση αξιολόγησης συνεπειών της ρύθμισης
Έκθεση δημόσιας διαβούλευσης
Νωρίτερα, σε δηλώσεις της, στο ΑΜΠΕ, η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη τόνισε ότι «η κυβέρνηση είναι έτοιμη να προχωρήσει στην υλοποίηση της δέσμευσής της, προκειμένου να αποκατασταθεί ένα τοπίο καθαρό και διαφανές, όπως αρμόζει για τη διαχείριση ενός δημόσιου αγαθού, όπως είναι οι συχνότητες».
Επιπλέον, η κυβερνητική εκπρόσωπος επεσήμανε ότι «ο αριθμός των αδειών θα είναι μικρός, προσαρμοσμένος στους όρους της ελληνικής αγοράς».