Live τώρα    
Στοχοποίησή της καταγγέλλει η Ζωή Κωνσταντοπούλου, παίρνει αποστάσεις από την κυβέρνηση
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Στοχοποίησή της καταγγέλλει η Ζωή Κωνσταντοπούλου, παίρνει αποστάσεις από την κυβέρνηση

Βολές εναντίον του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, του υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη, του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Φίλη και του εισηγητή του κόμματος Γεράσιμου Μπαλαούρα, εξαπέλυσε η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, ενώ κατηγόρησε τη κυβέρνηση ότι την στοχοποιεί και δεν την προστατεύει από ανήθικες επιθέσεις ΜΜΕ. Μάλιστα, για πρώτη φορά μίλησε για "κυβέρνησή σας", παίρνοντας σαφείς αποστάσεις από την πολιτική που ακολουθείται.

Ζητώντας τον λόγο επί προσωπικού στην συνεδρίαση των Επιτροπών της Βουλής η Ζ. Κωνσταντοπούλου κατηγόρησε τον Ευκλ. Τσακαλώτο ότι «από την Τρίτη με δήλωσή σας με στοχοποιήσατε ως Πρόεδρο της Βουλής λέγοντας ότι το νομοσχέδιο θα εισαχθεί στη Βουλή «Ζωής θέλοντος»», και σημείωσε πως «δεν έλαβα εξήγηση για την στοχοποίηση που ξεκίνησε από εσάς προσωπικά και την κυβέρνησή σας». «Στοχοποιείτε με αδιανόητους υπαινιγμούς όποιον προσπαθεί να περιφρουρήσει την κοινοβουλευτική διαδικασία. Ακούστηκε η άποψή σας πως όποιος αντιστρατεύεται την συμφωνία είναι σύμμαχος κάποιων εχθρών της χώρας. Ακούστηκε από τον Εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ ότι θα τα βάλουμε με τον έναν ή τον άλλον, αλλά όχι με τους νέους εκπροσώπους της νεοδιαπλοκής και του νεοαυριανισμού. Είδατε το πρωτοσέλιδο της KONTRAnews και ακούσατε τι είπε ο Υπουργός Επικρατείας κ. Φλαμπουράρης για τον Φρόιντ», είπε η Ζ. Κωνσταντοπούλου ρωτώντας την κυβέρνηση «γιατί ανέχεστε να εμφανίζονται ως υπερασπιστές σας αθύρματα του χειρίστου αυριανισμού και πώς τολμάτε να αποδίδετε δόλο στους Προέδρους των Επιτροπών που προσπαθούν να περιφρουρήσουν την διαδικασία;». «Η κυβέρνηση υιοθέτησε την λογική του χειρίστου ψυχιατρισμού», υποστήριξε.

Μάλιστα η Πρόεδρος της Βουλής έδωσε και ένα πολιτικό επιχείρημα στους διαφωνούντες Βουλευτές για να μην παραιτηθούν: «Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ έχει εκλεγεί με άλλο πρόγραμμα. Με άλλο πρόγραμμα έχει πάρει 50 έδρες μπόνους», υποστήριξε, ενώ πρόσθεσε πως «δεν με εκφράζει η εισήγηση του Εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ. Η Κ.Ο. δεν έχει δώσει εξουσιοδότηση ανάκλησης του προγράμματός μας».

«Η Πρόεδρος της Βουλής κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι την στοχοποιεί. Αυτό γεννά μεγάλα θεσμικά προβλήματα. Δεν μπορεί να υπάρχει Πρόεδρος της Βουλής που να αμφισβητεί τον Πρωθυπουργό και την κυβέρνηση που την εξέλεξε», απάντησε ο Ν. Φίλης και πρόσθεσε με έμφαση: «Δεν μπορούμε να εκπροσωπούμε κάτι που συνεχώς αμφισβητούμε και θεωρούμε ότι είναι υπεύθυνο για την στοχοποίησή μας. Ελπίζω κάποτε να δώσει μία ειλικρινή απάντηση η Πρόεδρος της Βουλής». Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε στην Ζ. Κωνσταντοπούλου και για το θέμα των 50 εδρών. «Η τεχνική της εξουσίας, σύμφωνα με την οποία το μπόνους των 50 εδρών υπάρχει για άλλο πρόγραμμα, δεν τιμά όσους επινοούν τέτοιους μεθόδους για να υπονομεύσουν το έργο της κυβέρνησης, που μάλιστα την έχουν επιλέξει για κρίσιμους πολιτειακούς ρόλους».

Σε σύντομη παρέμβασή του ο Υπουργός Οικονομικών απάντησε πως θεώρησε πως όσα έλεγε η Ζ. Κωνσταντοπούλου «ήταν άλλη μία τακτική για να ροκανίσει το χρόνο. Δεν μπορώ να σχολιάσω την έλλειψη χιούμορ και μάλιστα 9.30 το πρωί». «Όσοι θέλετε να ροκανίσετε το χρόνο για να πάμε σε δάνειο – γέφυρα μπορείτε να το κάνετε», είπε ο Ευκλ. Τσακαλώτος επιμένοντας στην πολιτική θέση της κυβέρνησης.

Στην αντιπαράθεση ενεπλάκησαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Ντόρα Μπακογιάννη τονίζοντας ότι «η Βουλή δεν είναι Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ».

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0