Live τώρα    
Με Μέρκελ και Ολάντ ο Αλ. Τσίπρας στη Ρίγα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Με Μέρκελ και Ολάντ ο Αλ. Τσίπρας στη Ρίγα

Συναντήσεις κατά μόνας με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, θα έχει ο Αλέξης Τσίπρας στο περιθώριο της συνόδου κορυφής στη Ρίγα της Λετονίας, για την οποία αναχωρεί σήμερα το πρωί.

Στο πλαίσιο της πολιτικής διαπραγμάτευσης για την κατάληξη σε μια αμοιβαία επωφελή λύση, ο πρωθυπουργός αναμένεται να θέσει στους δύο ηγέτες τα ζητήματα όπου παραμένουν οι πολιτικές διαφωνίες, τα εργασιακά και το ασφαλιστικό. Παράλληλα με τις κόκκινες γραμμές, ο Αλ. Τσίπρας θα θέσει και το ζήτημα της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, αλλά και το ζήτημα ενός ισχυρού επενδυτικού πακέτου που απαιτείται. Τα δύο αυτά θέματα αποτελούν κεντρικούς άξονες που έχει θέσει ο πρωθυπουργός στις τελευταίες δημόσιες παρεμβάσεις του ως βασικές προϋποθέσεις που πρέπει να περιλαμβάνονται ώστε η συμφωνία - λύση που επιδιώκει η κυβέρνηση να αντιμετωπίζει το πρόβλημα μακροπρόθεσμα και όχι να το αναπαράγει.

Πέραν των συναντήσεων με την Ά. Μέρκελ και τον Φρ. Ολάντ, ο Αλ. Τσίπρας αναμένεται να έχει επαφές και με άλλους Ευρωπαίους ηγέτες και αξιωματούχους. Το δείπνο εργασίας της 4ης Συνόδου Κορυφής της Ανατολικής Εταιρικής Σχέσης έχει προγραμματιστεί για απόψε στις 8.

Στην ελληνική αποστολή εκτός του πρωθυπουργού θα συμμετέχουν ο υπουργός Επικρατείας Ν. Παππάς, ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Ευκλ. Τσακαλώτος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Σακελλαρίδης, ο διπλωματικός σύμβουλος του πρωθυπουργού Β. Καλπαδάκηςκαι ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού Θ. Μιχόπουλος.

Ν. ΛΙΟΝ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0