Live τώρα    
Σταύρος Κοντονής (υποψήφιος βουλευτής Ζακύνθου): / Σταύρος Κοντονής: Οι ολιγάρχες δεν θα χειραγωγούν την πολιτική
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σταύρος Κοντονής (υποψήφιος βουλευτής Ζακύνθου): / Σταύρος Κοντονής: Οι ολιγάρχες δεν θα χειραγωγούν την πολιτική

1. Τα μάτια του κόσμου της εργασίας και των πολιτών που δεινοπάθησαν τα χρόνια του Μνημονίου είναι στραμμένα στον ΣΥΡΙΖΑ. Στον ΣΥΡΙΖΑ ενυπάρχουν οι ελπίδες, αλλά και οι αμφιβολίες, που τροφοδοτούν τα μέσα ενημέρωσης της διαπλοκής, για την πιστή τήρηση του προγράμματος της Θεσσαλονίκης. Οι πολίτες δηλώνουν ότι «δεν πάει άλλο» με τον Σαμαρά και τη Δεξιά και ζητάνε να μάθουν χωρίς περιστροφές «τι θα κάνουμε». Η πρώτη λοιπόν προτεραιότητα των υποψηφίων βουλευτών και των στελεχών του κόμματος, ολόκληρου του ΣΥΡΙΖΑ, είναι να σπάσουμε το κλίμα του φόβου και της υποταγής, να αποδείξουμε ότι η εθνική ταπείνωση, η κοινωνική καταστροφή και η εκπτώχευση του λαού δεν είναι ο μονόδρομος που μας οδήγησαν τα μνημονιακά κόμματα και οι ολιγάρχες εγχώριοι και αλλοδαποί. Υπήρχε και υπάρχει εναλλακτική διέξοδος για τους εργαζόμενους, τους μικρομεσαίους, τους ανέργους και τους νέους, αλλά αυτό το σχέδιο έρχεται σε σύγκρουση με τους κυρίαρχους οικονομικούς κύκλους και τους τραπεζίτες. Γι' αυτό ο λαός πρέπει να γνωρίζει τις δυσκολίες και τις μάχες που με αποφασιστικότητα θα δώσει η κυβέρνηση της Αριστεράς, για να είναι στο πλευρό της μέχρι την τελική νίκη.

Αυτή τη στιγμή τείνει να διαμορφωθεί μια πλατιά κοινωνική πλειοψηφία, που αναγνωρίζει ότι μοναδική πολιτική διέξοδος είναι η συγκρότηση κυβέρνησης της Αριστεράς. Πρέπει αυτή η διαδικασία να πάρει χαρακτήρα πολιτικού ρεύματος, που θα αναδείξει τον ΣΥΡΙΖΑ αυτοδύναμη κυβέρνηση, για την ανόθευτη εφαρμογή του προγράμματός του.

2. Η αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και η στήριξη της πραγματικής οικονομίας, ιδίως όλων εκείνων των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων που μπόρεσαν ν' αντέξουν μέχρι σήμερα, παρά τη μνημονιακή καταστροφή, κρατώντας ζωντανές παραγωγικές μονάδες, θα πρέπει να είναι οι άμεσες προτεραιότητές μας. Για να γίνουν όμως αυτά είναι ανάγκη να τεθούν οι τράπεζες υπό δημόσιο έλεγχο, να θεσπιστεί ένα απλό και δίκαιο φορολογικό σύστημα και να παταχθεί με τρόπο αυστηρό και αποφασιστικό το σύστημα της διαπλοκής, της διαφθοράς και του πελατειακού κράτους. Είναι αδιανόητο στην πατρίδα μας μία κλίκα ολιγαρχών όχι μόνο ν' ασκεί δυσανάλογη επιρροή στην ελληνική οικονομία, σε σχέση με το τι προσφέρει στην οικονομία, αλλά να επιδιώκει και να πετυχαίνει να χειραγωγήσει την πολιτική κατάσταση, διά του προθύμου πολιτικού προσωπικού, που από αυτήν υποδεικνύεται και προς όφελός της τελικά λειτουργεί. Η προστασία της πρώτης κατοικίας, η αποκατάσταση των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων, η κατάργηση του ληστρικού ΕΝΦΙΑ και η ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών, αποτελούν μέτρα άμεσης ανάγκης, για την ανακούφιση των λαϊκών μαζών και την τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας. Η επιτυχία του ΣΥΡΙΖΑ στα ανωτέρω «εσωτερικά» ζητήματα θα επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό την αίσια έκβαση της επαναδιαπραγμάτευσης του χρέους και των δανειακών συμβάσεων, που θα ξεκινήσει από την πρώτη ημέρα της κυβέρνησης της Αριστεράς.

3. Αυτά τα δυόμισι χρόνια, όλοι μας στερήσαμε από τους εαυτούς μας τον ελάχιστο ελεύθερο χρόνο για ν' ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις των καιρών και των πολιτών που μας εμπιστεύθηκαν. Η δραστηριότητα σε δύο επιτροπές και δύο υποεπιτροπές της Βουλής, οι δεκάδες παρεμβάσεις στην Ολομέλεια, η συμμετοχή στην προανακριτική επιτροπή για τη λίστα Λαγκάρντ, συνθέτουν ένα πλέγμα υποχρεώσεων που δεν άφηνε περιθώρια για τίποτε άλλο. Όμως, πέρα από αυτά, με τη Νομαρχιακή Επιτροπή στη Ζάκυνθο, βρεθήκαμε στην πρώτη γραμμή, για την πάταξη της διαφθοράς, που ενδημούσε στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, στην αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και της μάστιγας των ναρκωτικών, στη δημιουργία και αναβάθμιση των πολιτιστικών δομών του τόπου μας, στον αγώνα για την υπεράσπιση του εισοδήματος των εργαζομένων και των αγροτών. Θα κριθούμε αν πράξαμε το σωστό από τον λαό που μας τίμησε με την εμπιστοσύνη του. Το βέβαιο είναι ότι όλοι μας θα συνεχίσουμε με αυξημένη ένταση την προσπάθεια, αφού η δράση μας ως αξιωματικής αντιπολίτευσης, αποτελεί παρακαταθήκη και δέσμευση για όσα θα προωθήσουμε μετά τις εκλογές, με την κυβέρνηση της Αριστεράς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0