Live τώρα    
Αλυσίδα παραιτήσεων κρατικών αξιωματούχων που θέλουν να γίνουν βουλευτές
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αλυσίδα παραιτήσεων κρατικών αξιωματούχων που θέλουν να γίνουν βουλευτές

Την παραίτησή του από τη θέση του γενικού γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής υπέβαλε σήμερα ο Άγγελος Τσιγκρής, στον υπουργό Δικαιοσύνης, Χαράλαμπο Αθανασίου, προκειμένου να συμμετάσχει ως υποψήφιος βουλευτής στις επερχόμενες εθνικές εκλογές, στο Νομό Αχαΐας.

Ο υπουργός του ευχήθηκε καλή επιτυχία και δήλωσε: «Αποχωρεί από το Υπουργείο ένας άξιος συνεργάτης, με μεγάλη εμπειρία και επιστημονική κατάρτιση».

Πρόκειται για την τέταρτη παραίτηση, προεκλογικού χαρακτήρα, μέσα σε διάστημα δύο ημερών, αφού χθες παραιτήθηκαν επίσης ο Δημήτρης Παπαγιαννίδης, από τη θέση του προέδρου του ΕΚΑΒ, ο Άγγελος Τόλκας από τη θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του Ν.Π.Ι.Δ. «Εθνικό Σύστημα Υποδομών Ποιότητας» (ΕΣΥΠ) και ο πρόεδρος του Οργανισμού κατά των Ναρκωτικών Μιχάλης Κατρίνης.

Διαβάστε την επιστολή παραίτησης του Άγγελου Τσιγκρή:

«Κύριε Υπουργέ, με την παρούσα σας υποβάλλω την παραίτησή μου από τη θέση του Γενικού Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, προκειμένου να συμμετέχω ως υποψήφιος βουλευτής στις επόμενες Εθνικές Εκλογές στο Νομό Αχαΐας και για να τηρηθεί η συνταγματική προθεσμία του άρθρου 56 παρ. 3ε, που θεσπίζει κώλυμα εκλογιμότητας σε όσους γενικούς γραμματείς υπουργείων δεν έχουν παραιτηθεί δεκαοκτώ (18) μήνες πριν την ολοκλήρωση της τετραετίας, δηλαδή πριν την 17ηΔεκεμβρίου. Σας ευχαριστώ θερμά για την εμπιστοσύνη σας».

Στο χορό των παραιτήσεων μπήκε και η γενική γραμματέας Αθλητισμού, Κυριακή Γιαννακίδου, παραιτήθηκε από τη θέση της προκειμένου να είναι υποψήφια στις επόμενες βουλευτικές εκλογές.

Η κυρία Γιαννακίδου αποχαιρέτησε τους συνεργάτες της στη ΓΓΑ και ανέβασε μια δήλωση στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook, όπου μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Σήμερα είναι μια ιδιαίτερη ημέρα για μένα, αφού λόγω εκλογικού νόμου παραιτήθηκα από τη θέση μου. Ένα κεφάλαιο στη ζωή μου τελειώνει, αλλά ένα άλλο θα αρχίσει. Εμείς οι άνθρωποι του αθλητισμού έχουμε μάθει πάντα να δουλεύουμε. Γι΄ αυτό ο αγώνας συνεχίζεται από άλλα μετερίζια. Η πορεία μου αυτά τα δυόμιση χρόνια σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες λόγω της κρίσης και όχι μόνο, θα κριθεί. Κάθε κριτική ευπρόσδεκτη, αρκεί να είναι καλόπιστη και αληθινή».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0