«Ψήφισα με επιστολική γιατί δεν μπορώ να κάθομαι όλη μέρα στη Βουλή, είχα και άλλες δουλειές να κάνω» απάντησε στην ομοβροντία ερωτήσεων του γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Σταύρου Καλπάκη, η Σοφία Βούλτεψη κατά την αντιπαράθεση που είχαν χθες Τρίτη (5/8) στο Mega.
Και κάπως έτσι μετά από αυτή την πρωτοφανή δήλωση, επικρατεί από χθες σούσουρο στα πολιτικά γραφεία, με την απίστευτη απάντηση που έδωσε η Σοφία Βούλτεψη για το γεγονός ότι αν και ήταν παρούσα στη Βουλή κατά τη συζήτηση της εξεταστικής επιτροπής για Βορίδη, Αυγενάκη, έφυγε και ψήφισε με επιστολική ψήφο.
Η βουλευτής της ΝΔ εκτέθηκε στον μέγιστο βαθμό όταν μετά την τοποθέτησή του την ρώτησε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Στέργιος Καλπάκης:
Καλπάκης: «Το βράδυ της 30ης Ιουλίου, κατά την άποψή μου, χαράματα της 31ης Ιουλίου θα χαρακτηριστεί μια μαύρη μέρα για την δημοκρατία από τη μεταπολίτευση και μετά. Και αυτή η μαύρη μέρα έχει την υπογραφή του Κυριάκου Μητσοτάκη και της κ. Βούλτεψη και όλων όσοι ψήφισαν με επιστολική ψήφο. Κι εσείς κ. Βούλτεψη με επιστολική δεν ψηφίσατε;».
Βούλτεψη: Με επιστολική, με επιστολική, βεβαίως, φυσικά.
Καλπάκης: Δεν ήσασταν εκεί;
Βούλτεψη: Δεν μπορώ να κάθομαι να ακούω 10 ώρες την κ. Κωνσταντοπούλου. Δεν θα πάρουμε χάπια οι γνωστικοί για να γλιτώσουμε»
Καλπάκης: Στη Βουλή δεν είναι η δουλειά σας;
Βούλτεψη: Και πρέπει να κάθομαι εγώ εκεί όλη μέρα;
Καλπάκης :Α, ωραία λογική για βουλευτή. Μπράβο, συγχαρητήρια, να σας χαίρονται οι ψηφοφόροι σας.
Βούλτεψη: Εγώ είχα κι άλλες δουλειές να κάνω.
Το σχετικό απόσπασμα από το λεπτό 09:16 στο βίντεο που ακολουθεί.