Τα διαρκή ψέματα και οι παλινωδίες εξοργίζουν περισσότερο την κοινή γνώμη, όμως φαίνεται πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν έχει άλλη διέξοδο. Η μόνη συνέπεια που δείχνει είναι στη στρατηγική της συγκάλυψης.
Ενδεικτικά, όπως είπε ο Στέργιος Καλπάκης, μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο Attica:
Ένα χρόνο πριν, ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη δήλωσή του για τον ένα χρόνο από την τραγωδία η άποψή του ήταν εντελώς διαφορετική από τη σημερινή για την Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής:
«Η Βουλή εξέτασε δεκάδες μάρτυρες με εκατοντάδες στοιχεία, ερευνώντας πώς τα ανθρώπινα λάθη συναντήθηκαν μοιραία με τα διαχρονικά κενά του κράτους» είχε πει τότε.
Φέτος, στριμωγμένος από τις αποκαλύψεις και την οργή της κοινωνίας, το ξανασκέφτηκε και υποστήριξε ακριβώς το αντίθετο: «δεν ήταν η καλύτερη στιγμή της Βουλής».
Για να προσθέσει ότι όλοι οι μάρτυρες, συμπεριλαμβανομένων όσων δεν κλήθηκαν στην Εξεταστική, «θα καταθέσουν στο δικαστήριο».
Όμως, ποιος, ποια μπορεί τον πιστεύει, όταν δεσμεύεται για «καμία συγκάλυψη»;