Live τώρα    
ΔΝΤ: Καλοκαίρι και βλέπουμε, η συζήτηση για το ελληνικό χρέος...
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΔΝΤ: Καλοκαίρι και βλέπουμε, η συζήτηση για το ελληνικό χρέος...

Την μετάθεση της συζήτησης για το ελληνικό χρέος για το δεύτερο εξάμηνο 2014 επιβεβαίωσε το ΔΝΤ, δια στόματος του εκπροσώπου του, Τζέρι Ράις.

Όπως σημείωσε, το διοικητικό συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου θα συνεδριάσει στα μέσα Μαΐου στο πλαίσιο της πέμπτης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος ενώ απαντώντας σε ερώτηση αναφορικά με πότε θα γίνουν οι συζητήσεις για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους είπε ότι η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί το δεύτερο εξάμηνο της τρέχουσας χρονιάς.

Παράλληλα χαρακτήρισε «καλοδεχούμενο και σημαντικό ορόσημο», την επιβεβαίωση του πλεονάσματος για το 2013, όπως και η επιστροφή της χώρας στις αγορές, τονίζοντας πάντως πως παραμένουν σημαντικές προκλήσεις.

Κληθείς να σχολιάσει την χθεσινή αναφορά του εκπροσώπου της Ευρωπαϊκή Επιτροπής ότι το ελληνικό χρέος είναι «βιώσιμο» ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ διαφοροποιήθηκε λέγοντας ότι το ελληνικό χρέος κινείται σε υψηλά επίπεδα. Προσέθεσε δε πως τα δεδομένα για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους δεν έχουν αλλάξει.

Στη συνέχεια, επανέλαβε τη «δέσμευση» των Ευρωπαίων εταίρων για μείωση του χρέους της Ελλάδας, επισημαίνοντας ότι αν η χώρα παραμείνει συνεπής με τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει, οι Ευρωπαίοι έχουν δηλώσει ότι θα είναι σε ετοιμότητα.

Επίσης, υπογράμμισε ότι κατά την επόμενη, έκτη αξιολόγηση θα προσδιοριστεί η «πρόσθετη χρηματοδότηση», μέχρι τις αρχές του 2016. Τέλος σύμφωνα με τον ίδιο κατά την επικείμενη συνεδρίαση, στα μέσα Μαΐου, του ΔΝΤ αναμένεται να εγκριθεί η εκταμίευση της επόμενης δόσης του Ταμείου προς την Ελλάδα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0