Live τώρα    
Υπό την εποπτεία της TUI / Τουρισμός: Ιδιωτική εκπαίδευση με Γερμανό "αφεντικό"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Υπό την εποπτεία της TUI / Τουρισμός: Ιδιωτική εκπαίδευση με Γερμανό "αφεντικό"

Την ώρα που το υπουργείο Παιδείας, με το σχέδιο «Αθηνά», κατήργησε όλες τις σχολές Τουριστικών Επαγγελμάτων που λειτουργούσαν στα ΤΕΙ, εντάσσοντάς τις σε Τμήματα Διοίκησης, έγιναν χθες τα επίσημα εγκαίνια της έναρξης λειτουργίας της σχολής δυϊκής εκπαίδευσης στον τομέα του τουρισμού. Η σχολή αυτή που λειτουργεί υπό την εποπτεία της εταιρείας Robinson Club, θυγατρικής του μεγάλου αφεντικού του τουρισμού, δηλαδή της ΤUI, εισάγει και στη χώρα μας το γερμανικό μοντέλο επαγγελματικής εκπαίδευσης, με τον θεσμό της μαθητείας.

Ειδικότερα, με την υποστήριξη του γερμανικού υπουργείου Παιδείας, η Ακαδημία της DEKRA σε συνεργασία με τη Robinson Club, δημιούργησε σε Αθήνα και Ηράκλειο της Κρήτης ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης, για την ακρίβεια κατάρτισης, διάρκειας τριών ετών, που κατά το μεγαλύτερο μέρος του γίνεται στις επιχειρήσεις. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, το χειμώνα θα πραγματοποιείται η θεωρητική εκπαίδευση και το καλοκαίρι η μαθητεία. Οι σπουδαστές που θα το παρακολουθήσουν θα αμείβονται με το 75% του βασικού, πετσοκομμένου ημερομισθίου και τα πτυχία τους θα αναγνωρίζονται και στη Γερμανία.

Στην εκδήλωση των εγκαινίων προσέτρεξαν τόσο ο υπουργός Παιδείας, όσο και η υπουργός Τουρισμού, η οποία δήλωσε ότι "η σωστή επαγγελματική κατάρτιση των νεοεισερχόμενων στον τουριστικό κλάδο αποτελεί μονόδρομο", ενώ ο Κ. Αρβανιτόπουλος ζήτησε από τους γονείς να αντιληφθούν ότι «τα παιδιά μας δεν πρέπει να συλλέγουν βαθμούς χωρίς αντίκρισμα, αλλά γνώσεις και δεξιότητες».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0