Live τώρα    
ΠΑΣΕΓΕΣ: Η κυβέρνηση θα βρει μπροστά της σύσσωμο τον αγροτικό κόσμο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΠΑΣΕΓΕΣ: Η κυβέρνηση θα βρει μπροστά της σύσσωμο τον αγροτικό κόσμο

Την αγανάκτηση των αγροτών για τους προβλεπόμενους επτά συντελεστές φορολόγησης των αγροτεμαχίων στο σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, εκφράζει η ΠΑΣΕΓΕΣ, προειδοποιώντας κυβέρνηση και εμπλεκόμενους στους σχεδιασμούς αυτούς ότι θα βρουν σύντομα απέναντί τους σύσσωμο τον αγροτικό κόσμο.

Τονίζει ότι οι αγρότες υποχρεώνονται με το σχέδιο νόμου να καταβάλλουν περίπου άλλα 700 εκατ. ευρώ, ενώ έχουν υποστεί συνολική ετήσια αφαίμαξη άνω των 2 δισ.

Μεταξύ άλλων επισημαίνει ότι είναι παντελώς άδικο και παράλογο να φορολογούνται οι συντελεστές παραγωγής (αγροτεμάχια) αντί της δίκαιης και αποδεκτής φορολόγησης των εισοδημάτων που προκύπτουν από την καλλιέργειά τους. Σημειώνει ότι είναι παραπλανητικός-αποπροσανατολιστικός ο ισχυρισμός ότι τα αγροτεμάχια θα επιβαρυνθούν μόνο με 1,5 ευρώ/στρέμμα, υπάρχει διαφορετική φορολόγηση για παρόμοιες καλλιέργειες ανάλογα με γεωγραφικά στοιχεία, φορολογείται παραπάνω ασκεπής-μη καλλιεργούμενη έκταση από ένα λατομείο-μεταλλείο, η φορολόγηση αγροτικών κτισμάτων επιβαρύνει σημαντικά απειλώντας τις παραγωγικές δραστηριότητες, δεν γίνεται διάκριση μεταξύ κατά κύριο επάγγελμα αγροτών και ετερο-επαγγελματιών κ.λπ.

Η ΠΑΣΕΓΕΣ θεωρεί ότι στόχος είναι η διάλυση του αγροτικού τομέα, η εξουθένωση των αγροτών που δεν θα μπορούν να ανταποκριθούν, δραματική συρρίκνωση του πρωτογενούς τομέα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0