Τον κίνδυνο μπλακ άουτ, τη μεταφορά χρεών στον Λειτουργό της Αγοράς αλλά και την απώλεια θέσεων εργασίας από το ξεπούλημα των δικτύων της ΔΕΗ (ΑΔΜΗΕ), που προωθεί η κυβέρνηση, επισημαίνει η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ.
Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της, η κυβέρνηση αδιαφορεί για την ενεργειακή ασφάλεια, η δέσμευση του πρωθυπουργού ότι τα δίκτυα θα παραμείνουν υπό δημόσιο έλεγχο ήταν ένα "πυροτέχνημα", ενώ κανένα όφελος δεν θα προκύψει για την εθνική οικονομία από το ξεπούλημα του ΑΔΜΗΕ.
Υπενθυμίζει ότι με πράξη υπουργικού συμβουλίου τα δίκτυα μεταφοράς έως το δεύτερο τρίμηνο 2014 θα πρέπει να έχουν ιδιωτικοποιηθεί σε ποσοστό 66% σε στρατηγικό επενδυτή.
Αναφέρεται σε ζητήματα ανεξαρτησίας-διαφάνειας, βιωσιμότητας, στην ενεργειακή πολιτική που θα ακολουθηθεί με κίνδυνο για τα νησιά, στην αύξηση του χρέους, καθώς το τίμημα θα είναι αντίστοιχο των παγίων του ΑΔΜΗΕ (1,6 δισ.), στην τύχη των 1.500 εργαζομένων κ.λπ. Σημειώνει ότι ο ιδιώτης-επενδυτής δεν θα ασχοληθεί με τη συντήρηση-ανάπτυξη του δικτύου για να έχει περισσότερα, κέρδη με ό,τι αυτό σημαίνει για τον κίνδυνο ενός μπλακ άουτ.
Αυτό που θέλουν να πετύχουν με το ξεπούλημα των δικτύων μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας, επισημαίνεται, είναι να παραδώσουν τα "κοινωνικά αγαθά" και τα "χρειώδη της ζωής" ξεκινώντας πιλοτικά από τα δίκτυα και στη συνέχεια θα περάσουν τα δίκτυα μέσης τάσης (ΔΕΔΔΗΕ) και η ΔΕΗ στην ιδιωτική πρωτοβουλία. "Το ξεπούλημα του ΑΔΜΗΕ είναι αιτία πολέμου", καταλήγει η ΓΕΝΟΠ και δηλώνει ότι θα προστατεύσει τη δημόσια περιουσία με αγώνες και αντίσταση.