Ανοιχτή συγκέντρωση στην πλατεία Κάνιγγος πραγματοποίησαν χθες εργαζόμενοι υπουργείων κι άλλων φορέων του Δημοσίου, που προχωρούν την ερχόμενη εβδομάδα σε συντονισμό δράσεων με κατεύθυνση τις απεργιακές κινητοποιήσεις.
Τη συγκέντρωση διοργάνωσε ο Σύλλογος Εργαζομένων των γενικών γραμματειών Εμπορίου και Καταναλωτή που βρίσκεται σε κινητοποιήσεις από τα τέλη Ιουλίου, ενάντια στην απομάκρυνση υπαλλήλων μέσω θέσης σε διαθεσιμότητα και στο νέο οργανόγραμμα, που στην ουσία διαλύει τις γραμματείες, κλιμακώνοντας έτσι την τελευταία κινητοποίησή τους που διήρκεσε μια εβδομάδα.
Στη συγκέντρωση συμμετείχαν όλοι οι σύλλογοι εργαζομένων του υπουργείου Ανάπτυξης, καθώς και των υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Υγείας, ΥΠΕΚΑ και τμήμα του υπουργείου Εργασίας καθώς και εργαζόμενοι από το Πολυτεχνείο και το ΙΚΑ.
Το "παρών" έδωσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Σταθάκης και Π. Λαφαζάνης απευθύνοντας χαιρετισμούς κι εκφράζοντας συμπαράστασή τους στους εργαζόμενους, ενώ στη συνέχεια είχαν συναντήσεις με τους γενικούς γραμματείς και τον υφυπουργό Ανάπτυξης στο κτήριο του πρώην υπουργείου Εμπορίου στην πλατεία Κάνιγγος.
Σημειώνεται ότι είχαν κληθεί να χαιρετίσουν εκπρόσωποι από όλα τα κόμματα, μετά τις προχθεσινές συναντήσεις που πραγματοποίησε ο Σύλλογος με όλους στα γραφεία τους, στο πλαίσιο της ενημέρωσης για το τι συμβαίνει στις γενικές γραμματείες Εμπορίου και Καταναλωτή.
Α.Ζ.