Live τώρα    
Στα χέρια της Microsoft τα κινητά της Nokia
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Στα χέρια της Microsoft τα κινητά της Nokia

H Microsoft ανακοίνωσε ότι θα αγοράσει το τμήμα κινητής τηλεφωνίας της Nokia και τις άδειες χρήσης των κατοχυρωμένων τεχνολογιών της έναντι 5,44 δισ. ευρώ, αλλάζοντας τα δεδομένα στην παγκόσμια αγορά smartphones και βγάζοντας τη Nokia από την αγορά κατασκευής κινητών.

Στη Microsoft θα επιστρέψει ο διευθύνων σύμβουλος της φινλανδικής εταιρείας Στίβεν Έλοπ, που τον Φεβρουάριο του 2011 είχε υπογράψει τη συμφωνία που θα έφερνε το λειτουργικό σύστημα της Microsoft στα smartphones της Nokia.

Το τίμημα για την εξαγορά του τμήματος κινητών τηλεφώνων της Nokia αντιπροσωπεύει το ένα τέταρτο των πωλήσεών της το 2012. Η Νokia τα τελευταία χρόνια χάνει διαρκώς μερίδιο αγοράς και κέρδη.

Μετά την εξαγορά από τη Microsoft, η δραστηριότητα της Nokia θα περιοριστεί στα δίκτυα, την πλοήγηση και τη χορήγηση αδειών για τις πατέντες της.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0