Live τώρα    
Συνάντηση ηγεσίας ΥΠΑΑΤ με πτηνοτρόφους / Εντατικοποίηση ελέγχων για παράνομες ελληνοποιήσεις αυγών ενόψει Πάσχα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Συνάντηση ηγεσίας ΥΠΑΑΤ με πτηνοτρόφους / Εντατικοποίηση ελέγχων για παράνομες ελληνοποιήσεις αυγών ενόψει Πάσχα

Την εντατικοποίηση των ελέγχων για παράνομες ελληνοποιήσεις στα εισαγόμενα από τρίτες χώρες και διακινούμενα από κράτη-μέλη της Ε.Ε. αυγά στην ελληνική αγορά, ενόψει της πασχαλινής περιόδου, ζήτησε από τον ΕΦΕΤ και τη Γενική Διεύθυνση Κτηνιατρικής το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου, ο υπουργός Αθ. Τσαυτάρης και ο αναπληρωτής υπουργός Μ. Χαρακόπουλος, είχαν χθες διαδοχικές συναντήσεις με φορείς των πτηνοτρόφων και το προεδρείο της Πανελλήνιας Ένωσης Πτηνοτρόφων Παραγωγών (ΠΕΟΠΠ), όπου συζητήθηκε το θέμα, καθώς οι καταγγελίες για παράνομες ελληνοποιήσεις αυγών έχουν προωθηθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες για έλεγχο και επιβολή κυρώσεων, που θα ενταθούν ενόψει Πάσχα.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο ζήτημα των δανείων που χορηγήθηκαν στην πτηνοτροφία, με την εγγύηση του Δημοσίου, για την αντιμετώπιση της γρίπης των πτηνών και την κρίση της αγοράς. Οι πτηνοτρόφοι ζητούν να δοθεί παράταση στην εξόφληση της πρώτης δόσης του δανείου κατά ένα έτος και, όπως ανακοινώθηκε, υπήρξε επικοινωνία με τον Χ. Σταϊκούρα, ώστε να εξετασθεί η δυνατότητα ανάλογης ευνοϊκής ρύθμισης με εκείνη για τα δάνεια των οινοποιητικών συνεταιρισμών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0