Live τώρα    
Πληθωρισμός / Εφιαλτική ακρίβεια και τον Αύγουστο, πριν το σοκ του κόστους θέρμανσης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πληθωρισμός / Εφιαλτική ακρίβεια και τον Αύγουστο, πριν το σοκ του κόστους θέρμανσης

ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2022

Αμυδρή μόνο μεταβολή του πληθωρισμού τον Αύγουστο υποδεικνύει η πρώτη εκτίμηση της Eurostat για τον εναρμονισμένο με τα πρότυπα της ΕΕ δείκτη, καθώς η ακρίβεια συνεχίζει να καλπάζει με πρωτοφανείς ρυθμούς στην Ελλάδα.

Η αδυναμία ουσιαστικής υποχώρησης των πληθωριστικών πιέσεων πρακτικά προοικονομεί νέο, ακόμη μεγαλύτερο άλμα της ακρίβειας τους επόμενους μήνες, όταν νοικοκυριά και επιχειρήσεις θα πρέπει να αντιμετωπίσουν τα πρόσθετα κόστη της θέρμανσης και όχι μόνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συγκεκριμένα, στην σημερινή της ανακοίνωση για τον πληθωρισμό τον τελευταίο θερινό μήνα, η ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία εκτιμά ότι στην Ελλάδα ο εναρμονισμένος δείκτης θα βρεθεί τον Αύγουστο στο 11,1%, έναντι 11,3% τον Ιούλιο.

Ο επίσημος πληθωρισμός στην Ελλάδα υπολογιζόταν από την Ελληνική Στατιστική Αρχή στο 11,6% τον Ιούλιο.

Έτσι, η Eurostat πρακτικά υποδεικνύει ότι και τον Αύγουστο δεν αναμένεται ουσιαστική αποκλιμάκωση, με τον ΓΔΤΚ να αναμένεται να κινηθεί στην περιοχή του 11,4%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0