Πριν ο γνωστός (βραχνο)πετεινός λαλήσαι τρις (κάτι για κλειδιά «λάλησε» την τελευταία φορά...) και δυόμιση μήνες μετά την ψήφισή του, κάποια άλλα πτηνά «άρχισαν» να σφυρίζουν περί αναμόρφωσης του προϋπολογισμού.
Για τον κρατικό προϋπολογισμό μιλάμε, του 2021, τον κορυφαίο νόμο του κράτους, που μετά φανών και λαμπάδων έφεραν στη Βουλή ως το κορυφαίο δείγμα του «βλέποντας και κάνοντας» οι κύριοι Μητσοτάκης, Σταϊκούρας και Σκυλακάκης.
Και δεν θ’ αντέξω. Θα το γράψω. Η στήλη τις ημέρες της ψήφισης του προϋπολογισμού έγραφε ότι αργά ή γρήγορα θ’ αλλάξει. Ήταν η περίοδος των 3.000 κρουσμάτων και των 100 και πλέον νεκρών την ημέρα. Και μόνο ο Χρ. Σταϊκούρας εθελοτυφλούσε (για να το πω ευγενικά...), παρά τις σχετικές επισημάνσεις και στη Βουλή, και ονειρευόταν καλπασμούς ανάπτυξης.
Σε λίγες ημέρες θα ξέρουμε τι αλλάζει. Και θα αποδειχθεί ότι η κυβέρνηση και το οικονομικό επιτελείο του Κ. Μητσοτάκη δεν κινούνται «βλέποντας και κάνοντας», αλλά και στραβο-βλέπουν και στραβο-κάνουν. Συνεχίζουν να «διαβάζουν» λάθος τα δεδομένα και κατά συνέπεια να ακολουθούν λανθασμένες πολιτικές.
Και το ξαναλέμε: Λάθος διάγνωση = Λάθος θεραπεία
Θα περιλαμβάνει αύξηση των δαπανών για το ΕΣΥ; Θα κουρευτούν οι επιστρεπτέες προς την εστίαση, τον τουρισμό και το λιανεμπόριο;
Ή θα επαναλαμβάνονται οι ενώπιον του ΣτΕ κρατικές κλάψες ότι το κράτος δεν μπορεί να πληρώσει αναδρομικά στους συνταξιούχους επειδή αγοράζει όπλα και φτιάχνει φράχτη στον Έβρο;
Απαντήσεις λίαν προσεχώς.