Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
13 °C
10.1°C14.3°C
3 BF 77%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
11.2°C13.3°C
2 BF 71%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
11.0°C12.1°C
3 BF 80%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
12.5°C14.3°C
3 BF 80%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
10.7°C11.9°C
4 BF 82%
Lockdown / Πώς ανοίγουν από Δευτέρα τα καταστήματα - Ο κωδικός με το sms στο 13033
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Lockdown / Πώς ανοίγουν από Δευτέρα τα καταστήματα - Ο κωδικός με το sms στο 13033

Κατάστημα με ρούχα
(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Στην επαναλειτουργία του συνόλου του λιανικού εμπορίου από την προσεχή Δευτέρα 18/1 προχωρά το αρμόδιο υπουργείο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης Αδ. Γεωργιάδη σε λειτουργία τίθενται και τα κομμωτήρια, τα κέντρα αισθητικής, οι υπηρεσίες διαιτολογίας και φροντίδας σώματος, τα ΚΤΕΟ αλλά όχι τα γυμναστήρια. Επαναλειτουργούν και τα εμπορικά κέντρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε περιοχές αυξημένου κινδύνου όπως για παράδειγμα η Δυτική Αττική τα καταστήματα θα λειτουργήσουν με click away.

Σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης τα καταστήματα θα λειτουργήσουν με προαιρετικό ωράριο λειτουργίας 07:00 - 20:00.

Οι μετακινήσεις από και προς τα καταστήματα θα γίνονται με την αποστολή sms στο 13033 με τον κωδικό 2. Το sms θα έχει διάρκεια δύο ωρών με βάση την ώρα αποστολή του sms.

Οι μετακινήσεις από και προς τα καταστήματα θα γίνονται με την αποστολή sms στο 13033 με τον κωδικό 2. Το sms θα έχει διάρκεια δύο ωρών με βάση την ώρα αποστολή του sms.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, στα καταστήματα επιτρέπεται να βρίσκονται ταυτόχρονα 4 πελάτες ανά 100 τμ και ένας επιπλέον πελάτης για κάθε επιπλέον 25 τμ .

Όσον αφορά στους εξωτερικούς χώρους των εμπορικών κέντρων που επανλειτουργούν, επιτρέπεται 1 πελάτης ανά 25 τμ.

Στα ταμεία θα πρέπει να τηρείται απόσταση 2 μ. μεταξύ των πελατών. Επιπλέον, στα κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής και διαιοτλογικές υπηρεσίες πρέπει να τηρείται επίσης απόσταση 2 μ μεταξύ των θέσεων εργασίας.

Παράλληλα, ανακοινώθηκε η προαιρετική λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή 24/1.

Αναλυτικά:

Πίνακας
Πίνακας
Πίνακας
Πίνακας
Πίνακας
Πίνακας
Πίνακας
Πίνακας
https://youtu.be/rhID6D2NFHA

Οι «κόκκινες» περιοχές

Αυστηρά περιοριστικά μέτρα θα ισχύουν μέχρι τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου για το δήμο Αχαρνών και Ασπρόπυργου της Αττικής, όπως επίσης και για την Τοπική Κοινότητα Ανθήλης του δήμου Λαμιέων και Παλαικάστρου του δήμου Σητείας Λασιθίου, στη νήσο Κάλυμνο, στο δήμο Σπάρτης και στις Περιφερειακές Ενότητες Βοιωτίας, Λέσβου και Αργολίδας. Επίσης σε Κρόκο, Σιατίστα, Εορδαία ισχύουν ανάλογα περιοριστικά μέτρα.

Σε αυτές τις περιοχές τα καταστήματα δε θα ανοίξουν και θα είναι δυνατή η εξυπηρέτηση μόνο με click away.

Χαρίτσης: «Η κυβέρνηση έχει οδηγήσει τον εμπορικό κόσμο στα όρια της επιβίωσης»

«H απόφαση για έναρξη της λειτουργίας του λιανεμπορίου επ’ ουδενί δεν αναιρεί την απόλυτη ανάγκη για ουσιαστική ενίσχυση του εμπορικού κλάδου» σχολιάζει ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Χαρίτσης.

Όπως σημειώνει, «οι εμπορικές επιχειρήσεις υφίστανται εδώ και μήνες το μαρτύριο της σταγόνας με συνεχές ανοιγοκλείσιμο που διαλύει την αγορά. Ενώ μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις έχασαν το 25% με 30% του ετήσιου τζίρου τους μόνο την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων με το καταστροφικό, όπως αποδείχθηκε, μέτρο του click away.

Η πλειονότητα των επιχειρήσεων να βρίσκεται πλέον ένα βήμα πριν το λουκέτο και οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν την οδυνηρή προοπτική της ανεργίας.

Η κυβέρνηση δεν μπορεί να συνεχίσει, όπως κάνει όλους αυτούς τους μήνες, να αρνείται πεισματικά την ουσιαστική ενίσχυση της πραγματικής οικονομίας. Οφείλει να προχωρήσει, έστω και τώρα, σε απευθείας ενίσχυση των επιχειρήσεων με μη επιστρεπτέα αποζημίωση, επιδότηση της εργασίας και κάλυψη του ασφαλιστικού κόστους, γενναία ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους που δημιουργήθηκε τους μήνες της κρίσης.

Όπως πρότεινε εξαρχής ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως ζητούν όλοι οι παραγωγικοί φορείς και όπως γίνεται σε ολόκληρη την Ευρώπη. Δεν είναι θέμα επιλογής πλέον, είναι ζήτημα επιβίωσης» καταλήγει ο Αλέξης Χαρίτσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL