Στην έγκριση της κρατικής ενίσχυσης ύψους 120 εκατ. ευρώ προς την Aegean για τον περιορισμό της οικονομικής ζημιάς που υπέστη η αεροπορική εταιρεία, από τα περιοριστικά μέτρα για την αναχαίτιση του κορωνοϊού, προχώρησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Σημειώνεται ότι το ελληνικό Δημόσιο θα λάβει τίτλους δικαιωμάτων κτήσης κοινών μετοχών (warrants) με τιμή εξάσκησης ίσης με την τιμή διάθεσης των νέων μετοχών της εταιρείας κατά την αύξηση που θα προκηρυχθεί.
Οι τίτλοι θα μπορούν να εξασκηθούν μεταξύ 2-5 ετών από την καταβολή της ενίσχυσης, ώστε να υπάρχει όφελος από την όποια αύξηση της τιμής της μετοχής, και θα αφορούν αριθμό μετοχών ίσο με το 11,5% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας κατόπιν της αύξησης των ιδιωτών.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ, στόχος της αεροπορικής εταιρείας είναι η ολοκλήρωση όλων των απαραίτητων εταιρικών διαδικασιών (αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κτλπ) μέσα στο πρώτο τετράμηνο του νέου έτους.
Σημειώνεται ότι η αξιωματική αντιπολίτευση, επεσήμανε ότι η κυβέρνηση οφείλει να προστατεύσει το δημόσιο συμφέρον αποκτώντας για το Δημόσιο μετοχές και όχι μόνο warrants, διασφαλίζοντας παράλληλα ότι η Aegean θα δεσμευτεί να διατηρήσει τις θέσεις αλλά και των υπάρχουσες σχέσεις εργασίας.
