Η εξέλιξη των αγροτικών κινητοποιήσεων βρίσκεται στο επίκεντρο συνεχιζόμενων συσκέψεων-συνελεύσεων των αγροτών στα κατά τόπους σημεία των συγκεντρώσεων, η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων με την ισχυρότερη παρουσία στη Νίκαια καλεί σε συνένωση δυνάμεων, ενώ παράλληλα διαφαίνεται “άνοιγμα” για διάλογο με την κυβέρνηση από δυνάμεις της Μακεδονίας.
Η Επιτροπή των μπλόκων απηύθυνε νέο κάλεσμα συσπείρωσης και συμμετοχής, δηλώνοντας ότι οι μικρομεσαίοι αγρότες είναι αποφασισμένοι για κλιμάκωση της κινητοποίησής τους, με το μπλόκο της Νίκαιας να προτείνει διενέργεια σύσκεψης της Πανελλαδικής Επιτροπής την ερχόμενη εβδομάδα, ώστε να ληφθούν αποφάσεις για την παραπέρα πορεία του αγώνα.
Πάντως, οι αγρότες αποχώρησαν από το μπλόκο της Γυρτώνης καθώς φαίνεται πως υπήρξε διαφωνία ως προς τη μορφή συνέχισης των κινητοποιήσεων, με τις δυνάμεις των άλλων δύο σημείων συγκέντρωσης σε Πλατύκαμπο και Ραχούλα (αναμένονταν αποφάσεις για μπλόκο στα Τέμπη).
Παράλληλα, διαφαίνεται πως οι αγρότες της Κεντρικής Μακεδονίας έχουν ξεκινήσει επαφές με την κυβέρνηση για την πραγματοποίηση συνάντησης, ενδεχομένως εντός της ερχόμενης εβδομάδας.
Την ίδια στιγμή στον κόμβο στα Πράσινα Φανάρια οι αγρότες από την Ανατολική Μακεδονία και τη Χαλκιδική κρατούν κλειστό τον δρόμο που οδηγεί προς το αεροδρόμιο Μακεδονία και η κυκλοφορία των οχημάτων γίνεται μέσω παρακαμπτηρίων.
Στον κόμβο Μαλγάρων οι δυνάμεις συντάσσονται με την Πανελλήνια Συντονιστική των Μπλόκων, συμμετείχαν σε συλλαλητήριο στην περιοχή, κλείνοντας την ώρα της κινητοποίησης (για μία περίπου ώρα) τα διόδια των Μαλγάρων, ενώ αναμένεται να αποφασίσουν αν θα προβούν σήμερα σε κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη.
Στο τελωνείο των Ευζώνων ο δρόμος προς τα σύνορα παραμένει κλειστός, και οι δυνάμεις της περιοχής αναμένεται να αποφασίσουν αν θα συνεχίσουν τον ολικό αποκλεισμό. Εξακολουθούν να σχηματίζουν ουρές φορτηγά και νταλίκες και στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης έχουν συσσωρευτεί τόνοι φορτίων προϊόντων με προορισμό την πΓΔΜ.
Δυνάμεις παραμένουν στο Σιδηρόκαστρο στο ύψος του Λευκώνα, ενώ στο μπλόκο στην Κουλούρα (Ημαθία) γίνονται ωριαίοι αποκλεισμοί.
Επίσης, σε κοινή σύσκεψη τη Δευτέρα το απόγευμα στο μπλόκο Άργους κάλεσε η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Περιφέρειας Πελοποννήσου τα μπλόκα της Πελοποννήσου, τους αγροτικούς συλλόγους και τις επιτροπές αγώνα.