Live τώρα    
Λ. Μπολντρίνι: Αναγκαία η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Λ. Μπολντρίνι: Αναγκαία η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους

«Δεν ξέρω αν τελικά θα επιτευχθεί, αλλά θεωρώ αναγκαία την ελάφρυνση του ελληνικού δημόσιου χρέους, για να δοθεί στην Ελλάδα μια προοπτική ανάκαμψης» δήλωσε η πρόεδρος της ιταλικής Βουλής Λάουρα Μπολντρίνι μιλώντας στο ΑΠΕ.

Παράλληλα, τόνισε ότι «η σύνοδος της Αθήνας ήταν σίγουρα σημαντική, διότι είναι βασικό να τυχαίνουν εμβάθυνσης μια σειρά θεμάτων». «Δεν υπάρχει αντιπαράθεση με τις χώρες του Βίσεγκραντ. Στην Ευρώπη προκύπτει με έμφαση το οικονομικό θέμα, το οποίο αφορά κυρίως τις χώρες του Βορρά και του Νότου, και το μεταναστευτικό. Στην περίπτωση αυτή, η συζήτηση αναπτύσσεται ανάμεσα στις ανατολικές και δυτικές χώρες της ηπείρου. Η σύνοδος της Αθήνας επέτρεψε να διαφανούν κοινές λύσεις, δεν υπέσκαψε το ευρωπαϊκό οικοδόμημα, αλλά μπόρεσε να συνεισφέρει στο να καθοριστούν κάποια αιτήματα σε πολιτικό επίπεδο» διευκρίνισε η κ. Μπολντρίνι.

Όσον αφορά την πολιτική της λιτότητας, η πρόεδρος της ιταλικής Βουλής τη χαρακτήρισε «άκρως καταστρεπτική», από τη στιγμή που «δεν στήριξε την ανάπτυξη και δημιούργησε μίσος, λαϊκισμό και συναισθήματα εκδίκησης».

Με πρωτοβουλία της κ. Μπολντρίνι, οργανώθηκε, επίσης, ανοιχτή διαδικτυακή ψηφοφορία σχετικά με το μέλλον της Ευρώπης, στην οποία πήραν μέρος 10.000 πολίτες. Από αυτούς, το 69% θεωρεί ότι η Ε.Ε. δεν διαχειρίστηκε κατάλληλα τη μεταναστευτική και προσφυγική κρίση, το 55% εντοπίζει λάθη στην πολιτική για την απασχόληση, το 77% απάντησε ότι η Ε.Ε. έχει, συνολικά, λειτουργήσει θετικά όσον αφορά την καθημερινή πραγματικότητα και το 68,7% ζητεί αλλαγή στη θεσμική δομή της Ε.Ε., με στόχο την έξοδο από την κρίση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0