Νέος γύρος επαφών με τευτλοκαλλιεργητές
Συνάντηση με εκπροσώπους των τευτλοκαλλιεργητών από Θεσσαλία, Μακεδονία και Θράκη είχε χθες η διοίκηση της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία, οι παραγωγοί εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τις ενέργειες της διοίκησης προς την κατεύθυνση της στήριξης της καλλιέργειας και για την προσπάθεια που καταβάλλει να εξοφληθούν οι καλλιεργητές για την παραγωγή του 2015. Επίσης, συμφωνήθηκε να προχωρήσουν σε ενέργειες για την εκμετάλλευση όλων των δυνατοτήτων που παρέχει η νέα ΚΑΠ, ώστε να ενισχυθεί η καλλιέργεια σακχαρότευτλων, με στόχο το 2017 να καλλιεργηθούν από 100.000 στρέμματα τουλάχιστον.
Κοινή πεποίθηση όλων είναι ότι τα αρμόδια υπουργεία, η διοίκηση της ΕΒΖ και οι παραγωγοί προχωρούν από κοινού για να επαναφέρουν την τευτλοκαλλιέργεια στην Ελλάδα στη θέση που είχε πριν από το 2005.
Αγροτικός Οίκος Σπύρου: Παραιτήθηκε ο Γ. Σπύρου
Δεκτή έκανε το Διοικητικό Συμβούλιο της Αγροτικός Οίκος Σπύρου την επιστολή παραίτησης του προέδρου και μέλους του Γεωργίου Σπύρου, κατά τη συνεδρίασή του στις 17.6.2016. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας θα εκλεγεί κατά τη συνεδρίαση της τακτικής γενικής συνέλευσης που θα πραγματοποιηθεί στις 30.6.2016.
ΕΥΑΘ: Νέος αγωγός ύδρευσης για τα Πεύκα
Τις αμέσως επόμενες ημέρες αναμένεται να δοθεί σε λειτουργία ο νέος αγωγός ύδρευσης από τη δεξαμενή των Μετεώρων, η κατασκευή του οποίου θα δώσει οριστική λύση στο χρονίζον πρόβλημα υδροδότησης των Πεύκων του Δήμου Νεάπολης - Συκεών. Ο νέος αγωγός μεγάλης διατομής (Φ600) έχει ήδη τεθεί σε δοκιμαστική λειτουργία προκειμένου να διασφαλιστούν οι κατάλληλες συνθήκες υγιεινής. Η κατασκευή του, σε μήκος περίπου 1 χιλιομέτρου, θα δώσει «ανάσα» στην περιοχή, επιλύοντας οριστικά πλέον το πρόβλημα μη επαρκούς πλήρωσης των δεξαμενών, λόγω μικρής παροχετευτικότητας του δικτύου στο σημείο εκείνο και μειωμένης -ιδίως κατά τη θερινή περίοδο- ποσότητας νερού στις υπάρχουσες γεωτρήσεις.