Την εκτίμηση ότι ο ΟΠΑΠ έχει ήδη πληρώσει πολλά χρήματα για όλες τις άδειες αποκλειστικών δικαιωμάτων που κατέχει και κατά συνέπεια δεν είναι διατεθειμένος να εισέλθει σε καμία διαδικασία πλειοδοσίας ή αδειοδότησης εξέφρασε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΟΠΑΠ Α.Ε. Καμίλ Ζίγκλερ, μιλώντας σε αναλυτές χθες στο πλαίσιο της ανακοίνωσης των οικονομικών αποτελεσμάτων του πρώτου τριμήνου του 2016.
Για την αύξηση της φορολογίας από 30% σε 35% επί των μεικτών κερδών (GGR), η διοίκηση του ΟΠΑΠ επισήμανε πως σχεδιάζει μέτρα εξοικονόμησης ώστε να απορροφήσει κατά το δυνατόν τους κραδασμούς. Πρόσθεσε πως η αύξηση της φορολογίας είναι ένα θέμα που συζητά με τους πράκτορες, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη η διαπραγμάτευση για τις προμήθειες.
Παράλληλα, για άλλη μια φορά κάλεσε τις αρμόδιες αρχές να προχωρήσουν στην αλλαγή του κανονισμού για τα VLTs, τονίζοντας: "Ο κανονισμός είναι ακόμη ο ίδιος, οπότε αναγκαζόμαστε να προχωρήσουμε με το αίτημά μας για διαιτησία. Επαναλαμβάνουμε τη θέση μας πως θα ξεκινήσουμε τη δραστηριότητα των VLTs μόνο αν αλλάξει ο κανονισμός σύμφωνα με τις βέλτιστες πρακτικές της διεθνούς αγοράς σε ένα ισορροπημένο και λογικό ρυθμιστικό περιβάλλον. Στην περίπτωση που συμβεί αυτό, θα υπάρξουν σημαντικά έσοδα για το Ελληνικό Δημόσιο και ταυτόχρονα θα διασφαλιστούν ο κατάλληλος έλεγχος και η προστασία των παικτών" ανέφερε.