Σε απεργία κατεβαίνουν σήμερα οι εργαζόμενοι στις ΔΟY Αττικής και Κυκλάδων, απορρίπτοντας το σχέδιο της κυβέρνησης για τη δημιουργία ανεξάρτητης αρχής και τη μεταφορά του φοροεισπρακτικού μηχανισμού εκτός του υπουργείου Οικονομικών. Οι εργαζόμενοι ζητούν την απόρριψη συγκεκριμένων σχεδίων, όπως:
* Την οριστική πλέον διάσπαση του κλάδου ανάμεσα σε όσους μεταφέρονται στην ανεξάρτητη αρχή και όσους παραμένουν στο υπουργείο Οικονομικών.
* Τη μεταφορά της φορολογικής διοίκησης και κατά συνέπεια και του προσωπικού αυτής εκτός του υπουργείου Οικονομικών.
* Τη συμμετοχή εκπροσώπων των δανειστών στη χάραξη πολιτικής, αλλά και τη λειτουργία των φορολογικών υπηρεσιών.
* Την περιορισμένη εφαρμογή του Δημοσιοϋπαλληλικού Κώδικα.
* Το ότι προεξοφλείται ο χαρακτηρισμός μέρους των υπαλλήλων ως ακατάλληλων κατά την πρώτη αξιολόγηση και το μέλλον τους παραπέμπεται ουσιαστικά στο υπουργείο Εσωτερικών.