Live τώρα    
Συγκρουσιακή λογική αποδίδει η διοίκηση των ΕΛΠΕ στο σωματείο των εργαζομένων
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Συγκρουσιακή λογική αποδίδει η διοίκηση των ΕΛΠΕ στο σωματείο των εργαζομένων

Σε πλήρη διάσταση απόψεων βρίσκονται το Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων στα Ελληνικά Πετρέλαια και η διοίκηση του ομίλου μετά την απόφαση του σωματείου να προχωρήσει, από χθες, σε δύο 48ωρες γενικές απεργίες.

Το σωματείο κάνει λόγο για "σύγκρουση" που γίνεται για ασφαλή οργανογράμματα, για σοβαρό πρόγραμμα εκπαίδευσης και για να επιστρέφουν οι εργαζόμενοι ασφαλείς και υγιείς στα σπίτια τους, με αφορμή το τραγικό δυστύχημα της 8ης Μαΐου.

Από την πλευρά της η διοίκηση των ΕΛΠΕ αναφέρεται σε συγκρουσιακές λογικές και πρακτικές του σωματείου, των οποίων δυσκολεύεται να κατανοήσει τους πραγματικούς λόγους, αναφερόμενη στα αιτήματα και την απόφαση του σωματείου να προχωρήσει τελικά σε κινητοποιήσεις.

Σύμφωνα με τους ίδιους τους εργαζόμενους τα αιτήματά τους δεν αφορούν οικονομικά θέματα και θέματα σύμβασης, αλλά για τις αναγκαίες αλλαγές και μέτρα που πρέπει να ληφθούν ώστε να μην επαναληφθούν τα τραγικά αποτελέσματα του προ οκταμήνου θανατηφόρου δυστυχήματος.

Η διοίκηση επισημαίνει ότι έχει σχεδιάσει και εκπονήσει ένα συνολικό πρόγραμμα παρέμβασης στην οργάνωση και στελέχωση των υπηρεσιών. Μεταξύ άλλων προβλέπονται τα εξής:

* Υλοποιείται ήδη αλλαγή οργανωτικής δομής του ομίλου και προωθείται πενταετής στρατηγικός σχεδιασμός 2016-2020 με ενίσχυση της κουλτούρας ασφάλειας στους εργαζόμενους, μέσω προγράμματος εκπαίδευσης,

* Συστάθηκε κοινή επιτροπή εταιρείας - σωματείου με συμβουλευτικό ρόλο για αξιολόγηση και εκτίμηση αναγκών σε ανθρώπινο δυναμικό, εκπαίδευση, επικαιροποίηση τεχνικών διαδικασιών κ.λπ.

* Το β' εξάμηνο 2015 πραγματοποιήθηκαν 84 προσλήψεις για κάλυψη κενών του συμφωνημένου οργανογράμματος, ενώ εγκρίθηκε τριετές πλάνο προσλήψεων άλλων 170 εργαζομένων.

* Σταδιακά υλοποιείται το αίτημα για μονιμοποίηση "εργολαβικών" εργαζομένων που καλύπτουν πάγιες ανάγκες, όμως δεν υπάρχει δυνατότητα και ανάγκη για πλήρη μονιμοποίηση όλων.

* Ιδρύεται σχολή για την εκπαίδευση εργαζομένων σε ειδικότητες των διυλιστηρίων.

Επιπλέον η διοίκηση δήλωσε ότι από θέση αρχής σέβεται απολύτως τις εργατικές διεκδικήσεις και τα εκλεγμένα όργανα των εργαζομένων και θα συνεχίσει να συνεργάζεται με όλους για το κοινό καλό, πρόθυμη να μελετήσει οποιαδήποτε εναλλακτική προσέγγιση στο πλαίσιο της απόφασης του Δ.Σ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0