Οι προοπτικές διεύρυνσης εμπορικών συνεργασιών αραβικών επιχειρήσεων με ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις του αγροτοδιατροφικού τομέα βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντηση που είχε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μ. Μπόλαρης με το προεδρείο του Ελληνο-αραβικού Επιμελητηρίου.
Ειδικότερα συζητήθηκε η από κοινού συνεργασία των δυο πλευρών προκειμένου να έρθουν σε άμεση επαφή Άραβες επιχειρηματίες με ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις του αγροτοδιατροφικού τομέα. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε από την ελληνική πλευρά στις εξαγωγές αγροτικών προϊόντων, για τα οποία υπάρχουν δυνατότητες είτε αύξησης της σημερινής συνεργασίας είτε προοπτικής έναρξης συνεργασιών, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον σε φρούτα (ακτινίδια, μήλα, πορτοκάλια), ρύζι, ελαιόλαδο-ελιές, φέτα, γραβιέρα Κρήτης και καπνό.
Από το προεδρείο του Επιμελητηρίου ζητήθηκαν συνέργειες για τις επιχειρηματικές αποστολές που οργανώνονται τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο στην Αίγυπτο και τη Σαουδική Αραβία και επιχειρηματικές συναντήσεις στην Αθήνα με παρουσία εκπροσώπων από την Παλαιστίνη, την Ιορδανία, τον Λίβανο και την Αίγυπτο, που θα δώσουν την ευκαιρία να διερευνηθούν δυνατότητες συνεργασίας.