Διαβεβαιώσεις από τον Μάριο Ντράγκι ότι η σταθερότητα του ελληνικού τραπεζικού συστήματος είναι διασφαλισμένη έως το τέλος του προγράμματος έλαβε, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο Αλ. Τσίπρας κατά την ημίωρη συνάντηση που είχε χθες με τον διοικητή της ΕΚΤ.
Κατά τη συνάντηση, στην οποία ήταν παρόντες ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης και το εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ. της ΕΚΤ Μπενουά Κερέ, ο Μ. Ντράγκι τόνισε την ανάγκη να κλείσει άμεσα η συμφωνία, ενώ ο πρωθυπουργός έθεσε μεταξύ άλλων και το ζήτημα με τα ελληνικά ομόλογα ύψους 27 δισ. που είχαν αγοραστεί από την ΕΚΤ κατά την περίοδο Τρισέ και τώρα εκκρεμεί η αποπληρωμή τους.
Ο Αλ. Τσίπρας ενημέρωσε για τη ρύθμιση του χρέους και τον Ιταλό πρωθυπουργό Μ. Ρέντζι. Κυβερνητικές πηγές εξηγούσαν ότι η ελληνική πλευρά αναμένει μια αναφορά για το ελληνικό χρέος, την τελική διάρκεια της παράτασης και τον καθορισμό των προαπαιτούμενων δράσεων.