Την πρότασή του για την τοποθέτηση του Εμμανουήλ Κορωνιωτάκη στη θέση του αντιπροέδρου και αναπληρωτή διευθύνοντα συμβούλου στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ ανακοίνωσε χθες ο υπουργός ΠΑΠΕΝ, Π. Λαφαζάνης, ολοκληρώνοντας τη συγκρότηση του νέου διοικητικού της επιχείρησης.
Ο Εμμανουήλ Κορωνιωτάκης, ηλεκτρολόγος μηχανικός (ΔΠΘ), επίσης προέρχεται από τη ΔΕΗ (όπως και ο νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, Εμ. Παναγιωτάκης), καθώς από το 1987 εργάζεται ως στέλεχος στον όμιλο της ΔΕΗ με κύριο αντικείμενο τη μεταφορά ηλεκτρικής ενέργειας, ως προϊστάμενος του τομέα μεγάλων διασυνδέσεων, όπως επίσης και τη μελέτη και εγκατάσταση του δικτύου οπτικών ινών της ΔΕΗ Α.Ε. Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Επιτροπής CIGRE και εκπρόσωπος της Ελλάδας σε επιστημονική επιτροπή (Β1) της Διεθνούς Επιτροπής CIGRE.
Σήμερα έχει προγραμματιστεί έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της ΔΕΗ με θέμα την εκλογή διευθύνοντος συμβούλου και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.