Live τώρα    
ΓΕΝΟΠ: Ξεκινούν οι 48ωρες επαλαμβανόμενες απεργίες / "Σβήνουν τα φώτα" απόψε τα μεσάνυχτα στη ΔΕΗ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΓΕΝΟΠ: Ξεκινούν οι 48ωρες επαλαμβανόμενες απεργίες / "Σβήνουν τα φώτα" απόψε τα μεσάνυχτα στη ΔΕΗ

Αποφασισμένοι να "σβήσουν τα φώτα" με τη συμμετοχή της κοινωνίας δηλώνουν οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ, παρά την έμμεση πλην σαφή απειλή της επίταξης από πλευράς κυβέρνησης, ενώ συνεχίζονται οι μαζικές συγκεντρώσεις στις περιοχές των ενεργειακών πεδίων, κατά της εκποίησης της επιχείρησης, με την έναρξη σήμερα της συζήτησης στη Βουλή του νομοσχεδίου για τη λεγόμενη "μικρή ΔΕΗ".

Η ΓΕΝΟΠ ανακοίνωσε χθες ότι από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, 2 Ιουλίου, ξεκινούν οι 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, αντιδρώντας στην εκποίηση της δημόσιας περιουσίας, στη διάλυση του ομίλου ΔΕΗ και στην απώλεια των θέσεων εργασίας, αλλά και στη λεηλασία του εθνικού πλούτου.

Εκτιμάται ότι θα υπάρξει μαζική συμμετοχή στις απεργίες και καθολική στις μονάδες της Δυτικής Μακεδονίας που θίγονται άμεσα, καθώς περιλαμβάνονται στο επιλεγέν μείγμα που θα εισφερθεί στην προς πώληση "μικρή ΔΕΗ", ενώ την Πέμπτη θα προχωρήσουν σε κλείσιμο των καταστημάτων και οι έμποροι σε Κοζάνη, Πτολεμαΐδα, Φλώρινα, συμπαρατασσόμενοι στον αγώνα των εργαζομένων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα πραγματοποιηθούν καταλήψεις στις πύλες σταθμών με τη συμμετοχή και εκπροσώπων τοπικών κοινωνιών. Πάντως, αναμένεται να υπάρξουν διακοπές στην ηλεκτροδότηση σε πολλές περιοχές, εκ περιτροπής.

Συγχρόνως, οι εργαζόμενοι απευθύνουν κάλεσμα προς πάσα κατεύθυνση στο μεγάλο Παναττικό Συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 7 μ.μ. έξω από τα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ (Χαλκοκονδύλη 30).

Σήμερα στις 8 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο στην κεντρική πλατεία Αμυνταίου, που διοργανώνεται από τη ΓΕΝΟΠ, τα πρωτοβάθμια σωματεία του ομίλου ΔΕΗ μαζί με την Τοπική και Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση της Δυτικής Μακεδονίας.

Το σωματείο των "βορείων" Σπάρτακος, που συμμετέχει δυναμικά, τονίζει πως "δεν παραχωρούμε την περιουσία των εργαζομένων και του λαού, δεν παραδίδουμε τα νερά μας στα ιδιωτικά συμφέροντα. Τώρα είναι η ώρα η τοπική κοινωνία να υψώσει τη φωνή της για να κατοχυρώσει το μέλλον της". Κάνει λόγο για περαιτέρω οπισθοδρόμηση της χώρας και εξαθλίωση των πολιτών από την εκτίναξη των τιμολογίων ρεύματος στα ύψη από την ενδεχόμενη πώληση της ΔΕΗ, σημειώνοντας ότι πρέπει να παραμείνει υπό δημόσιο έλεγχο διασφαλίζοντας φθηνό ρεύμα στους καταναλωτές και αναπτυξιακή προοπτική για την επιχείρηση και τις τοπικές κοινωνίες.

Μεγάλο συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε χθες στο "νότιο" πεδίο, στη Μεγαλόπολη, με τη συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας, εργαζομένων και φορέων.

Το Σωματείο Ορυχείων Σταθμών (ΣΟΣ) ΔΕΗ Μεγαλόπολης επισήμανε ότι χαρίζεται στους ιδιώτες δημόσια περιουσία ανυπολόγιστης αξίας και κάλεσε την κυβέρνηση για μια ακόμα φορά να σταματήσει την εγκληματική και καταστροφική απόφασή της να ξεπουλήσει και να διαλύσει τη ΔΕΗ, σημειώνοντας ότι "δεν έχει καμιά πολιτική νομιμοποίηση για ξεπούλημα της ΔΕΗ".

Στη συγκέντρωση συμμετείχε και ο υπεύθυνος Τομέα Ενέργειας ΣΥΡΙΖΑ, Θ. Πετράκος, που χαιρέτισε τη δημιουργία παλλαϊκού μετώπου καλώντας σε γενικό ξεσηκωμό κατά των κυβερνητικών σχεδιασμών και επανέλαβε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αναγνωρίζει το ξεπούλημα της ΔΕΗ και ως κυβέρνηση θα επαναφέρει τη ΔΕΗ υπό δημόσια ιδιοκτησία ως ενιαία επιχείρηση του ελληνικού λαού.

Α.Ζ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0