Live τώρα    
Από το υπουργείο Οικονομικών / Λουκέτα σε πρατήρια ήδη κλειστά λόγω κρίσης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Από το υπουργείο Οικονομικών / Λουκέτα σε πρατήρια ήδη κλειστά λόγω κρίσης

"Λουκέτα" σε ήδη κλειστά, λόγω κρίσης, πρατήρια υγρών καυσίμων ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών επικοινωνώντας σοβαρούς ελέγχους και εξάντληση της αυστηρότητας των αρχών...

Κατόπιν σχετικής διερεύνησης της ανακοίνωσης των υπουργείων Οικονομικών και Μεταφορών για επιβολή ποινής κλεισίματος με αναστολή άδειας λειτουργίας σε 50 πρατήρια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, λόγω μη εγκατάστασης του συστήματος εισροών - εκροών εντός των προβλεπόμενων προθεσμιών, η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδας (ΟΒΕ) διαπίστωσε ότι τα περισσότερα από τα αναφερόμενα πρατήρια είναι ήδη κλειστά.

Μάλιστα σημειώνει ότι στην περιοχή της Αθήνας πολλά πρατήρια έχουν κλείσει από καιρό με απόφαση των ιδιοκτητών τους, λόγω κρίσης και αδυναμίας να επωμισθούν το κόστος εγκατάστασης του συστήματος, ενώ παρόμοια είναι και η κατάσταση με τα λουκέτα στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με στελέχη βενζινοπωλών από την περιοχή.

Η ΟΒΕ αναφέρει μάλιστα ορισμένες από τις πλέον αξιοπρόσεκτες περιπτώσεις των λουκέτων:

* Πρατήριο στην οδό Κηφισίας (Ν. Ψυχικό), γκρεμισμένο από χρόνια, στη θέση του οποίου σήμερα έχει χτιστεί ακίνητο και στεγάζεται τράπεζα.

* Πρατήριο στο Μαρούσι, γκρεμισμένο από 8μήνου, σε ανακαίνιση εκτός λειτουργίας.

* Πρατήρια κλειστά από μήνες ή έτος, λόγω κρίσης, στις περιοχές Ν. Ιωνία, Χαλάνδρι (4), Αγ. Παρασκευή, Κηφισιά κ.λπ.

* Πρατήριο κλειστό από μήνες στην Κηφισιά, υπό ανακαίνιση και σε διαδικασία έκδοσης νέας άδειας λειτουργίας με νέο ιδιοκτήτη.

* Πρατήριο στο Χαλάνδρι, κλειστό από τον Σεπτέμβριο του 2013, σε διαδικασία μεταβίβασης σε νέο ιδιοκτήτη και νέα άδεια λειτουργίας.

Η Ομοσπονδία ζητά από τις υπηρεσίες των υπουργείων να εξηγήσουν αν έκαναν αυτοψία στα πρατήρια στα οποία επιβάλλουν κυρώσεις, αν τα βρήκαν στη θέση τους και αν λειτουργούσαν και σημειώνει ότι πρέπει να ασκούν πραγματικούς ελέγχους και όχι υποθετικούς "με σκοπό τη δημοσιότητα και τη θριαμβολογία, οι οποίες στο τέλος τους εκθέτουν".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0