"Φουντώνουν" τις τελευταίες ημέρες οι φήμες που κάνουν λόγο για ενδεχόμενη αποχώρηση από την Εθνική Τράπεζα του αναπληρωτή Διευθύνοντος Συμβούλου της Εθνικής Πέτρου Χριστοδούλου, παρά τις διαψεύσεις της Τράπεζας. Σε λίγες ημέρες (26 Ιουνίου) αναμένεται να συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο της Εθνικής Τράπεζας, οπότε και θα υπάρξουν εξελίξεις, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι ο κ. Χριστοδούλου αποχωρεί για να αναλάβει θέση σε αμερικανικό fund. Είναι σαφές πως αν συμβεί κάτι τέτοιο, αλλάζει πλήρως τη διοικητική δομή της Εθνικής καθώς τέσσερα βασικά στελέχη του ομίλου αναβαθμίζονται σε αναπληρωτές διευθύνοντες συμβούλους.
"Οι βασικοί κίνδυνοι για την ελληνική οικονομία έχουν περιοριστεί, με την κοινωνία να επιδεικνύει αξιοσημείωτη ανθεκτικότητα και την κυβέρνηση να έχει δεσμευτεί να σπάσει ταμπού ολοκληρώνοντας τις μεταρρυθμίσεις", ανέφερε χθες ο Γιώργος Ζανιάς, πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας και της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών στην παρουσίασή του στο 3ο επενδυτικό φόρουμ που διοργάνωσε η ΕΧΑΕ σε συνεργασία με το Ελληνο-Αμερικανικό Επιμελητήριο στη Νέα Υόρκη.
Αναφερόμενος στον τραπεζικό κλάδο, ο πρόεδρος της ΕΕΤ επισήμανε ότι έχει ανακτηθεί η εμπιστοσύνη και η ισχύς του και πρόσθεσε ότι οι κίνδυνοι που... παραμονεύουν έχουν πλέον περιοριστεί.
Στις 20 Ιουνίου η άσκηση Warrants
Εν τω μεταξύ, στις 20 Ιουνίου ορίστηκε η ημερομηνία έναρξης καταχώρισης των εντολών συμμετοχής για την άσκηση των warrants της Εθνικής Τράπεζας. Όπως διευκρινίζεται σε σχετική ανακοίνωση της τράπεζας, "οι επενδυτές πρέπει να απευθυνθούν στον χειριστή του λογαριασμού τους στο Σύστημα Αΰλων Τίτλων (ΣΑΤ) και να δώσουν τις εντολές άσκησης των Warrants από την 20.6.2014 (ημέρα Τ-4) έως και την 26.6.2014 (ημέρα Τ). Η ποσότητα των προς άσκηση Warrants θα πρέπει να είναι ελεύθερα διαθέσιμη στον λογαριασμό του επενδυτή, ενώ με την καταχώριση της εντολής άσκησης από τον χειριστή στο ΣΑΤ, αυτή η ποσότητα δεσμεύεται για τους σκοπούς της διαδικασίας. Μια εντολή άσκησης Warrants δύναται να ακυρωθεί με εντολή, που θα δώσει ο επενδυτής στον χειριστή του, έως και την ημέρα Τ".
Τέλος, σε 451.179.721 κοινές μετοχές, ήτοι το 3,53% του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου της Alpha Bank, αντιστοιχούν στα ασκηθέντα μέχρι χθες Warrants, όπως ανακοίνωσε η τράπεζα.
Γ.Α.