Για "δικέφαλο μνημονιακό κόμμα" κάνει λόγο σε σχόλιό του το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή και την κοινή στήριξη στους "ανεξάρτητους - αυτοδιοικητικούς" Γ. Καμίνη και Γ. Σγουρό.
Ειδικότερα, "η κοινή κάθοδος ΠΑΣΟΚ - Ν.Δ. στον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών αποδεικνύει για μια ακόμη φόρα ότι αποτελούν ένα δικέφαλο μνημονιακό κόμμα που ο μόνος του στόχος είναι η υπεράσπιση της λιτότητας και των συμφερόντων των δανειστών".
"Όσο και να προσπαθούν" -συνεχίζει- "να δείξουν ότι υπάρχουν διαφορές μεταξύ τους, η κοινή τους στήριξη στους μέχρι πρότινος 'ανεξάρτητους-αυτοδιοικητικούς' υποψηφίους Καμίνη - Σγουρό αλλά και σε άλλους δήμους και Περιφέρειες, επιβεβαιώνει πως κινούνται με μόνο γνώμονα τη 'σταθερότητα' του ανώμαλου καθεστώτος του Μνημονίου. Δεν θα μπορέσουν όμως να αποφύγουν την επερχόμενη πολιτική τους ήττα" εκτιμά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ή, όπως το διατύπωσε ο Πάνος Σκουρλέτης ειδικά για το ΠΑΣΟΚ, "αυτό δείχνει την απόλυτη πια ενσωμάτωσή του στη Ν.Δ.".
Π. Σκουρλέτης: Άλλοι συνομιλούν με τη Χ.Α.
Στην ίδια συνέντευξη (στον Ρ/Σ "Παραπολιτικά FM"), ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε και στις διαδόσεις, με πηγή προέλευσης τον διευθυντή του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού Γ. Μουρούτη, όπως είπε, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ φλερτάρει, τάχα, με το χώρο της Χρυσής Αυγής.
"Εμείς" -τόνισε- "που δεν έχουμε πρωτοκλασάτους υπουργούς που να είναι από την Ακροδεξιά, εμείς οι οποίοι δεν είχαμε Μπαλτάκους, υπογείως και φανερά, να συνομιλούν με τη Χρυσή Αυγή, εμείς που δεν υιοθετήσαμε ποτέ την πολιτική ατζέντα της Χρυσής Αυγής -όπως έκανε ο κ. Σπηλιωτόπουλος, ο υποψήφιος της Ν.Δ. στον Δήμο της Αθήνας". Προσθέτοντας ότι "κάθε ψήφος που θα αποσπάσουμε από τη Χ.Α. είναι όφελος για τη Δημοκρατία. Αυτό μας ενδιαφέρει".