Τις άθλιες συνθήκες υπό τις οποίες διαβιούν και δέχονται τη στοιχειώδη ιατρική περίθαλψη οι οροθετικοί κρατούμενοι του νοσοκομείου των φυλακών Κορυδαλλού "Άγιος Παύλος" διεπίστωσε χθες το μεσημέρι ο πρόεδρος του Συλλόγου Οροθετικών Ελλάδος "Θετική Φωνή" Νίκος Δέδες, ο οποίος βρέθηκε μαζί με τους οροθετικούς κρατουμένους οι οποίοι συνεχίζουν την αποχή από την αντιρετροϊκή φαρμακευτική αγωγή τους, με ορατό κίνδυνο για την υγεία και τη ζωή τους.
Σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν οι ίδιοι οι εξεγερμένοι οροθετικοί κρατούμενοι και διεπίστωσε ο Νίκος Δέδες, χώροι κράτησης - νοσηλείας, οι οποίοι έχουν σχεδιασθεί προκειμένου να "φιλοξενούν" 50 κρατουμένους, στοιβάζουν σήμερα... 230 άτομα περίπου, ενώ σε κάθε θάλαμο στοιβάζονται... 16 κρατούμενοι! Αυτός ο απάνθρωπος συνωστισμός προκαλεί συνεπαγόμενα προβλήματα ακόμη και στον προαυλισμό των οροθετικών κρατουμένων, οι οποίοι αντιλαμβάνονται ότι δεν εισακούονται από την πολιτεία, παρά το γεγονός ότι τις καταγγελίες τους επιβεβαιώνουν απολύτως η διευθύντρια των φυλακών Κορυδαλλού και ο γιατρός του "Αγίου Παύλου".
Σε ανακοίνωσή της για το θέμα, η Δημοκρατική Αριστερά αναφέρει τα εξής:
"Άμεσες εξηγήσεις οφείλει το υπουργείο Δικαιοσύνης, σε σχέση με τις καταγγελίες των 178 οροθετικών κρατουμένων στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού, Άγιος Παύλος. Οι νοσηλευόμενοι κρατούμενοι αρνούνται πλέον τα αντιρετροϊκά φάρμακα και το συσσίτιο τους, καταγγέλλοντας άθλιες συνθήκες υγιεινής και έλλειψη επαρκούς σίτισης και ιατρικής βοήθειας. Το μέτρο του πολιτισμού της κοινωνίας μας κρίνεται και στις φυλακές".