Live τώρα    
ΑΥΡΙΟ ΣΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ / Εκδήλωση μνήμης για τους Εβραίους της Θεσσαλονίκης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΑΥΡΙΟ ΣΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ / Εκδήλωση μνήμης για τους Εβραίους της Θεσσαλονίκης

Θεσσαλονίκη

Τη μνήμη των Εβραίων της Θεσσαλονίκης που χάθηκαν στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης θα τιμήσει αύριο η Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της Εθνικής Ημέρας Μνήμης Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και η Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης διοργανώνουν εκδήλωση μνήμης μπροστά στο μνημείο του Ολοκαυτώματος, στην πλατεία Ελευθερίας, εκεί όπου οι ναζί είχαν συγκεντρώσει τους άνδρες της εβραϊκής κοινότητας και τους υπέβαλαν σε εξευτελιστικά γυμνάσια. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με επιμνημόσυνη δέηση και θα ακολουθήσουν χαιρετισμοί εκπροσώπων των τοπικών αρχών, ενώ κεντρικός ομιλητής θα είναι ο κοινοβουλευτικός υφυπουργός Εξωτερικών της Ο.Δ. της Γερμανίας Michael Roth. Θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Ολοκαυτώματος και στη 1 το μεσημέρι θα γίνει η παρουσίαση της έκθεσης "Ντοκουμέντα και Γλυπτικά Τοπία", του Γιώργου Λάππα, στο Εβραϊκό Μουσείο Θεσσαλονίκης (Αγ. Μηνά 13).

Την ερχόμενη Παρασκευή η δημοτική κίνηση Θεσσαλονίκη Ανοικτή Πόλη διοργανώνει αντιφασιστική εκδήλωση για τα 69 χρόνια από την απελευθέρωση του Άουσβιτς, με το σύνθημα «Ποτέ πια φασισμός». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 6.30 μ.μ. στη Δημοτική Βιβλιοθήκη (Εθνικής Αμύνης 27) και θα ξεκινήσει με την προβολή του σοβιετικού ντοκιμαντέρ «Η απελευθέρωση του Άουσβιτς από τον Κόκκινο Στρατό». Στη συνέχεια θα μιλήσουν ο δημοτικός σύμβουλος Τρ. Μηταφίδης, ο συγγραφέας του «Σαουλίκο» Σάμμυ Βαρσάνο και ο συγγραφέας του «Γερμανία, η ανοίκεια πατρίδα» Τίτους Μίλεχ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0